Våra resmål » Italien » Norra Italien med sjöarna Maggiore och Como
Norra Italien med sjöarna Maggiore och Como

Norra Italien med sjöarna Maggiore och Como

Idyllisk och kulinarisk semester

Sök och boka resa

search

Norra Italien med sjöarna Maggiore och Como

Denna del av Italien bjuder på ett vackert landskap med stor variation, både idylliskt och kulinariskt. Och varje ny region du reser till bjuder på nya spännande upplevelser.

Alperna. Fantastiskt landskap med gröna kullar, karga bergstoppar, där snön stannar kvar stora delar av året och sagolika sjöar. Detta är dessutom ett perfekt resmål för dig som vill ha en aktiv semester. Valmöjligheterna är stora. Du kan bl a vandra längs utsatta leder, göra sköna skogspromenader, cykla, klättra och rida. Dessutom finns här perfekta vägar för dig som vill ta dig fram på motorcykel.

Piemonte. Världskänd region som bjuder på ett böljande landskap där risfält, kastanje- och hasselnötsträd trängs med vinrankor och pittoreska städer som Asti och Cuneo. Förutom sin produktion på välkända viner som Barolo, Barbaresco och Asti kommer även nutellan och avorioriset härifrån. Här finns gott om tryffel och på höstarna anordnas det många trevliga festligheter kring detta tema. Kort och gott, i Piemonte både äter du och dricker gott!

Lombardiet. Denna region, en av landets rikaste, ligger i mellan Alperna och Poslätten. Lombardiet gränsar till bl a Schweiz och den största sjön är Gardasjön. Andra kända sjöar är Lago di Como och Lago di Maggiore. I Lombardiet hittar du flera av landets viktigaste skidorter som Livigno, Bormio och Tonale. Här finns många städer att besöka varav Monza är givet om du är intresserad av Formel 1. Gardasjön presenterar vi separat.

Lago Maggiore. Runt sjön ligger ett flertal trevliga små orter varav Stresa och Locarno är de kanske mest kända. I de olika orterna finns det mysiga uteserveringar och restauranger och shoppingen är förvånansvärt bra. Vissa av våra hotell ligger intill sjön och andra en liten bit ifrån, som t e x Verbania.

Lago di Como. Många Hollywoodstjärnor har köpt hus här vilket är lätt att förstå. Runt sjön ligger vackra städer och byar med underbara omgivningar, Patriciervillor och pampiga trädgårdar. Och så har du nära till metropolen Milano.

Friuli Venezia Giulia med Udine och Trieste som riktmärke gränsar till Slovenien. Ett fint landskap, oförstörd natur, både inåtlandet som vid kusten. Lignano och Grado är populära resmål.

Veneto ligger mellan Alperna och Adriatiska havet. Vacker natur, milslånga stränder, ett flertal kulturstäder, god mat och fantastiska viner är något Venetianarna är bortskämda med. I många städer kan du njuta av vacker arkitektur. Venedig är regionens mest välbesökta men du har andra städer, stora som små, som ex Padova, Treviso, Verona och Vicenza som är väl värda ett besök. Venedig och Adriakusten presenterar vi separat. Regionen passardig som vill ha en aktiv semester och tycker du om att cykla ska du bege dig till floden Brenta. Floden ringlar sig vackert genom landskapet och pampiga venetianska villor dyker upp lite varstans.

Emiglia Romana

Man kan lugnt säga att Emilia Romagna satt sin plats på kartan tack vare Parmigiano-Reggiano och Prosciutto crudo di Parma. Och runt om Parma finns fabriker du kan besöka dels för att se hur tillverkningen fungerar dels för att köpa med dig hem till mycket förmånliga priser. Besök även Modena där den berömda balsamvinägern och det mousserande vinet Lambrusco tillverkas. Här finns många kulturstäder med lång historia och vackra byggnader. Bologna, Ravenna och Ferrara, det finns många städer att besöka. Och man får inte glömma bort lilla San Marino som stolt ståtar uppe på en höjd med fantastisk vy över landskapet. Rimini, Riccione, Cattolica och Cervia är bara några av regionens kända badorter. Dessa orter presenterar vi under Adriakusten.

Bra att veta inför din resa Turistskatt har införts i Italien. Denna betalas på plats och alla orter är inte berörda. Gardasjön och kustens badorter presenterar vi separat.

Läs mer

Dölj

Visa karta