Våra resmål » Italien » Södra Italien
Södra Italien

Södra Italien

En resa till det exotiska Italien

Sök och boka resa

search

Södra Italien

Längs Kalabriens och Apuliens vackra kuster har vi trevliga boende där du kan tillbringa en härlig semester. Välj en av dem och besök de andra, så kan vi lova dig en minnesrik resa.

Kalabrien

Exotiska Kalabrien har två hav, det Tyrrenska, mot Sicilien, och det Joniska som gränsar mot Basilicata. Här väntar dig fantastiska, ljusa sandstränder och ett kristallklart vatten.

Ett känt område är Capo Vaticano med byarna Ricadi och Santa Domenica. Denna charmiga halvö med storslagen natur, ligger strax söder om Tropea. Utsikten över de Eoliska öarna och det azurblå Medelhavet är hänförande och de berömda vikarna bjuder på vita sandstränder varvade med magnifika klippor. Detta är ett verkligen paradis för dig som gillar att bada och dyka.

Tropea, staden som klänger på klipporna, erbjuder många vackra vyer med sina trånga gränder och mysiga restauranger – allt med en fantastisk utsikt över havet nedanför. Denna omtyckta stad myllrar av liv och rörelse och du hittar många uteserveringar i härliga miljöer. Tropeas strand anses vara en av Italiens bästa. På Kalabriens motsatta sidan har du också fantastiska stränder som är väl värda ett besök.

Apulien

Regionens långa kuststräckan varierar allt ifrån dramatisk kust i norr till ett flackare landskap i söder. Små badvikar ligger vackert längs kusten och här finns många små smultronställen där du kan sola och bada utan trängsel. Vattnet är kristallklart och på många ställen har blå flagga utnämnts mer än en gång. Och framför allt, badsäsongen är lång och vattnet kanske som varmast i slutet av september. Regionen är rik på historia då den genom tiderna haft många besökare. Via Appia, som gick mellan Rom och Brindisi, var porten ut mot Orienten. Normander, greker, spanjorer, fransmän är bara några av de folkslag som satt sina spår.

Här finns det gott om charmiga historiska städer, som Vieste och Ostuni, även kallad den Vita Staden, där du kan strosa runt bland trånga gränder och njuta av dess skönhet och av det genuina folklivet. Inåt landet ligger små slumrande byar som är väl värda ett besök och trullohusen dyker upp lite varstans som en påminnelse om svunna tider. Kulturarvet

Alberobello, med över 1000 trullohus, är en av regionens mest besökta turistplatser. Stanna gärna till ett par nätter och ät gott på någon av restaurangerna. Söderut kan du besöka andra vackra städer och platser som ex Lecce, även kallad drottningen av Salento. Här kan du få ditt lystmäte av vackra byggnader och historiska platser. Ja det finns mycket att se här och ett tips är att välja en av våra semesterlägenheter längs kusten för att sedan ta en weekend i någon av de charmiga städerna.

Att ta sig till södra Italien Det är en bra bit ner till södra Italien, beroende varifrån du kommer, vilket kan tyckas långt för en bilsemester. Prisvärda flyg kan du hitta till Neapel och Rom, där fortsätter du sedan vidare lättast med hyrbil.

Bra att veta inför din resa Turistskatt tas ut på vissa orter. Kampanien med Sorrento och Amalfi presenteras separat.

Läs mer

Dölj

Visa karta