Sök och boka resa

search
Elba
» Våra resmål » Italien » Toscana » Elba

Elba i Italien

Elba, Toscanas lilla pärla, en ö värd att resa till

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Elba i Italien

Elba är en grön och lummig ö med fantastisk kust och härliga badvikar. Och då ön endast är 4 mil lång kan du göra din resa i behaglig takt och upptäcka dess charm och olikheter. Formationen på ön och 147 km kust gör att du runt varje hörn bjuds på nya överraskningar. Detta innebär också att det är lätt att hitta sin favoritstrand. Här finns otaliga stränder och du har allt ifrån vit sandstrand till grövre sand och småsten och klippor. Och kanske det bästa av allt, vattnet är azurblått och kristallklart. Perfekt för en för en skön semester.

Idyllisk plats med vacker natur

Elba ingår i den toscanska arkipelagen, Parco Nazionale dell Arcipelago Toscano bl a tillsammans med den kända ön Montecristo. Här finns mysiga kastanjeskogar, gott om palmer, kaktusar och något som är mycket ovanligt, över 16 olika arter av vild Orchideé.

Semester med god mat och goda viner

På Elba är det lätt att både äta och dricka gott. Många rätter är, av naturliga skäl, baserade på fisk och skaldjur men man är även duktig på grönsaker, ostar och sk salumi. Det märks att Elba tillhör Toscana för i likhet med sina ”systrar och bröder” på fastlandet producerar man goda viner som dessutom är prisvärda. Mest kända är det vita vinet Elba Bianco, rosévinet Elba Rosato, de röda Elba Rosso och Elba Ansonica samt dessertvinerna Moscato och Aleatico.

Aktiviteter för hela familjen

Eftersom Elba har hav, landsbygd och berg kan du här få en varierande semester. Du kan dyka, snorkla, windsurfa och åka med på olika båtutflykter. Du kan rida, trekka, cykla och klättra. Du kan även spela golf, minigolf, beachvolley, tennis, fotboll mm och här finns en hel del museum och spännande grottor att besöka. För de yngre besökarna finns här olika nöjesparker. Så det är nog ingen risk att du har långtråkigt. Elba är känt för sina lokala produkter och hantverk. Och här hålls lokala marknader, som förflyttar sig under veckans gång, där du kan fynda bl a lädervaror.

Historiska Portoferraio

Elba har många trevliga och mysiga orter du kan tillbrinaga din semster på. Den största staden heter Portoferraio och det är troligtvis hit du anländer om du kommer med färja från fastlandet. Denna trevliga, historiska stad har en vacker hamn och gammalt centrum och dess nivåskillnader gör att du har fantastisk vy över kusten och ön. Flera av öns orter bjuder på skönt kvällsliv med trevliga pubar och uteserveringar. Så även Portoferraio. Här spelas det levande musik till den vackra solnedgången och du kan njuta av goda cocktails, snacks och skönt folkliv.

Charmiga Capoliveri

Ett par kilometer från havet och uppe på en höjd, 130 m ö h, ståtar Capoliveri, en historisk stad med mysiga gränder och torg. Här är det lätt att hitta småbutiker, bra restauranger och mysiga uteserveringar. Vad som mer bidrar till dess popularitet är att du runt om hittar några av öns bästa stränder som tex Innamorata, Lido, Zuccale, Barabarca, Calanova och Norsi.

Lilla Porto Azzurro

Denna söta lilla stad ligger vackert intill vattnet och har en fin liten småbåtshamn. I de smala gränderna finns en del affärer, barer och restauranger och speciellt runt Piazza Matteotti, som är en naturlig samlingspunkt, hålls det festligheter under sommarhalvåret.

Fiskestaden Marciana Marina

Intill vattnet ligger denna gamla fiskestad, en av öns mest attraktiva platser när det gäller turism. Här finns gott om affärer och restauranger. Staden har mysiga gränder och du kan promenera från Cotone till Saracen tornet som byggdes på 1200-talet av Pisabor för att varna för pirater. Passa även på att besöka Marciana, 357 m ö h, som är den stad som är högst belägen på ön samt en av de äldsta. Vissa historiska gränder och torg nås enbart till fots.

Marina di Campo och Lacona - perfekt för strandälskare

Marina di Campo är den plats på ön som ger en riktigt traditionell semesterkänsla. Här har du öns största strand samt en mysig strandpromenad. Centrumet, som är ett gammalt fiskarsamhälle, har pittoreska färgglada hus och en liten hamn. Lacona är en av Elbas nyare orter. Vad som är karakteristiskt för detta område är de många stränderna. Här finns bl a en 1 km lång sandstrand som lockar många badsugna resenärer. Lacona passar familjer som reser med mindre barn då sanden är fin och det är långgrunt.

Vackra Golfo delle Biodola

Denna bukt är en plats som uppskattas mycket av sina besökare då det anses vara en av Elbas vackraste. Platsen passar dig som vill njuta av naturen och ha total avkoppling. För mer aktivitet kan du bege dig till Procchio, en turiststad med livliga torg och levande musik på kvällarna.

Bra att veta inför din resa Vi kan erbjuda boende på hotell eller i semesterlägenhet. Turistskatt planeras tas ut på plats.