Våra resmål » Italien » Toscana
Toscana

Toscana

Toscana - En resa för både själ och smaklökar

Sök och boka resa

search

Toscana

Flyg med Sembo till Toscana och möts av kurviga smala vägar som slingrar sig fram längs ett vackert böljande landskap. Kullar där cypresser i århundraden blickat ut över otaliga vinrankor. Gamla rustika vingårdar där traditionen möter nytänkandet i en vällustig blandning. Slumrande små byar med vindlande gränder som mynnar ut i små pittoreska torg där de erfarna sitter och diskuterar allt mellan himmel jord. Det är sällan du skådat något så romantiskt, så verklighetsnära. Vill du göra en resa fylld med intryck, då är Toscana rätt val!

Hur du bor är en del av charmen

Du kan välja att hyra ett av våra rustika semesterhus på landsbygden. Oftast ligger dessa hus i en by eller på en bergssluttning med olivlundar eller vinodlingar utanför fönstret.

Eller så kan du välja att tillbringa semester på en s.k. fattoria, vingård. Det är oftast en äldre gård, som är varsamt restaurerad och ombyggd till charmiga semesterlägenheter. De flesta har en liten pool som blickar ut mot det sköna landskapet. Som regel producerar gårdarna sitt eget vin, olivolja och honung, som du kan köpa med dig eller avnjuta på plats.

Du kan välja att hyra eget hus eller ett boende på något av våra trevliga hotell, lugnt ute på landsbygden eller i en av regionens medeltida städer. Toscanas natur är helt betagande och rogivande, men området bjuder på mycket mer än natur. Varför inte ta en weekend till bedårande Florens eller till Volterra, en av landets äldsta städer. Oavsett om du väljer att bo på hotell eller hyra ett eget hus kommer du att få en trevligt avslappnad och innehållsrik semester i ett underbart område.

Oändligt utbud av sköna ting

Denna del av Italien är oslagbar vad det gäller konst och historia. I Toscana finner du magnifika städer som Florens, Pisa, Siena och Lucca. Här finns så gott om historiska byggnadsverk, museer mm att du lätt kan ägna minst ett par heldagar åt vardera stad. Besök Cortona, en av Toscanas äldsta städer som en gång grundades av etruskerna. Låt stegen gärna styras mot Via Janelli, där du hittar en del av Italiens äldsta hus.

I Toscana vet de hur man får en trivsam semester

Smakupplevelserna i Toscana är helt fantastiska. T o m brödet smakar annorlunda och himmelskt. Om detta beror på den förtrollande atmosfären eller de omsorgsfullt utvalda råvarorna må vara osagt. Men fabulöst gott är det i alla fall. Härifrån kommer många kända viner som Chianti, Il Gallo Nero mm. Vi rekommenderar en liten tur längs något av de välmarkerade vinstråken (markerade med bruna skyltar). När du känner att magen börjar kurra, stanna till i någon av de små charmiga byar du passerar. Här kan du inhandla delikatesser som olika ostar och salami. Därför är detta ett bra val för dig som vill göra en trevlig bilsemester. Tänk så mycket gott du kan köpa med dig hem! Vi rekommenderar att du gör dina inköp i god tid, då många affärer stänger för siesta och det kan vara långt till nästa lilla by.

Kurviga vägar som slingrar sig fram

Vi vill upplysa om att vägarna i de här områdena för det mesta är smala och krokiga, dock alltid framkomliga. Den sista biten till semesterhuset (i vissa fall flera kilometer) kan vara en grusväg av medelmåttig kvalitet med en del gropar. Belöningen får du vid ankomsten i form av lugn och ro, en praktfull utsikt och en charmerande semesterlägenhet i vackra omgivningar.

Bra att veta inför din resa

Turistskatt tas ut på vissa orter. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa. Alla orter är inte berörda. Uppvärmning finns i de flesta hus men under vår och höst, beroende på väderlek, kan stenhusen upplevas som kalla.

Läs mer

Dölj

Visa karta