Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Italien » Storstäder » Rom » Muséer

Muséer i Rom

Muséer

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

MUSÉER I ROM

Vatikanmuseum
Adress: Viale Vaticano
Info: Dessa museum grundades så tidigt som 1503 och här hittar du ett flertal av Italiens största konstnärer. Här finns 16 olika muséer och det är att rekommendera att ta del av de guidade turer erbjuds. Här finns allt och lite till! Du kan besöka det egyptiska muséet som visar mumier i sarkofager och även staty av Ramses den andre. Eller Puis-Clementine -museum som har en otrolig kollektion av romerska och grekiska skulpturer.

Sixtinska kapellet
Adress: Ingång från Viale Vaticano
Info: Kapellet byggdes mellan åren 1475 - 1481. Mest känt för sina verk av Michelangelo som mellan åren 1508 - 1512 målade taket i detta vackra kapell. Här hittar du bland andra "Creation of man", "Ignudi" och de "nio berättelserna från första moseboken". Han återkom även 25 år senare och målade då "den sista domedagen". Här finns också en underbar trädgård. Ligger i Vatikanstaten.

Galleria Borghese
Adress: Villa Borghese
Info: Palatset byggdes mellan åren 1613 - 1615. Här kan du beskåda verk av bland andra Rafael, Bernini, Antonio Canova och Guilo Romano. Här finns också Roms största allmänna park med en konstgjord sjö och vackra fontäner.

Galleria Nazionale di Arte moderna
Adress: Viale delle Belle Arti, 131
Info: Här finns Italiens största kollektion av italiensk konst från 1900-talet och framåt. De största och viktigaste konstnärerna i Italien är representerade.

Museo della Civilta Romana
Adress: Piazza G. Agnelli
Info: Här finns Roms historia berättad med lera. En hel del modeller och specialutställningar som också är kul för barnen.

Palazzo Altemps
Adress: Piazza di Sant' Apollinare, 44
Info: Palatset byggdes mellan åren 1471 och 1484 och är ett nytt museum. Här finns antika skulpturer som inte tidigare visats som tillhör romerska familjer som Del Drago, Mattei och Brancaccio. Kardinal Ludovisis stora samlingar som italienska staten köpte redan i början av 1900-talet och som legat magasinerad sedan dess finns på plats.


Museo storica della liberazione di Roma
Adress: Via Tasso 145
Info: Muséet är inrymmt i en gammal lägenhet och utjorde under 2:a världskriget nazisternas tortyrcentral. Ett sevärt om än kusligt ställe.


Kapitolinska muséerna
Adress: Piazza del Campidoglio
Info: Området består av tre stora palats varav två av dem nu är muséer. Här kan du se verk av Michelangelo. Förutom det finns här skulpturer och målningar.

Museo Nationale delle Paste Alimentari
Adress: Piazza Scanderberg 117
Info: Pastans historia och hur den har tillverkats under årens lopp.

Keats-Shelley Memorial och House Museum
Adress: Piazza di Spagna
Info: Här finns ett antal verk och reliker av Keats, Shelley och Byron. Bland annat finns här en dödsmask av Keats som dog 23 år gammal i just detta hus. Väl värt ett besök.

Villa Giulia
Adress: Plazzale di Villa Guilla, 9
Info: Muséet grundades 1889 och syftet var att samla ihop för-romerska antikviteter från områden som Umbrien, Latium och södra Etruskien. En stor samling av etruskisk konst. Från början bodde påven Julius III här som regerade 1550 - 1555.

Med reservation för ändringar.