Våra resmål » Polen » Pomorskie
Pomorskie

Pomorskie

Hansastäder, shopping och bad

Sök och boka resa

search

Pomorskie

Det är fortfarande prisvärt i Polen och du kan unna dig det lilla extra. Ett spa besök är nästan hälften så billigt som hemma. När det gäller shoppingen hittar du här både inhemska varor och internationella märkesvaror till låga priser. Unna dig en klassisk konsert, ta en taxi när du blir trött i fötterna och njut av restaurangernas prislistor. Sommartid kan njuta av strandlivet på den Polska Rivieran. Härliga stränder, mysiga kurorter och framförallt mycket närmare än Medelhavet.

Trojmiasto – tre grannstäder med olika karaktär

Gdynia, Sopot och Gdansk ligger nästan vägg i vägg och det är ibland svårt att avgöra i vilken av dem man befinner sig. Det är enkelt att ta sig mellan dessa - på samma resa kan du lätt ta del av utbudet i tre städer på en och samma gång.

Gdynia är en hamnstad byggd på 30-talet, en stad med livlig modern historia och en stad som ständigt växer. Här hittar du riktigt bra shopping och ett varierat och kul restaurang- och barliv.

Till Sopot åker du för att njuta av strandlivet varvat med aktivt kvällsliv med caféer, klubbar och dansställen. Här råder en skön, avslappad jetsetkänsla. Här finns också kustens roligaste äventyrsbad, Aquapark Sopot och europas längsta träpir, 511 m lång.

Hansastaden Gdansk har genom århundraden varit en av de rikaste och viktigaste städerna kring Östersjön. Idag är det en levande och charmig turistort med det polska vardagslivet nära inpå. Ta en tur i gamla stan, besök Mariakyrkan, Europas största tegelkyrka och shoppa loss i Galeria Baltycka, norra Polens största shoppingcenter med över 200 butiker.

Polska rivieran – bäst i norra Europa?

Visst har Polen en riviera! Östersjökusten formligen vimlar av breda, finkorniga stränder med solstolar och parasoller samt massor av badsugna besökare. Mil efter mil av fantastiska vita sandstränder, ett paradis för dig som vill bada, sola, segla, surfa eller bara lata dig. Polens östersjökust liknar vår svenska sydostkust, fast med några grader varmare dagstemperatur och mycket längre sandstränder. Kronjuvelen är den gamla kurorten Sopot. Här finns de fina hotellen, myllrande folklivet och ett utmärkt utbud av restauranger, shopping och nöjen.

Wladyslawowo och Leba ligger dryga timmen med bil ifrån varandra och tävlar ideligen om att utses till Polens sommardestination nummer ett. Båda har ett litet centrum med ett gott urval av restauranger, pubar och caféer. De lever upp under några korta sommarmånader för att sedan som på ett trollslag åter förvandlas till små, mysiga fiskebyar utan turister. Jastrzebia Gora är vår minsta destination. Här är urvalet av restauranger och nöjen något begränsat men du kommer å andra sidan vardagslivet mycket nära inpå.

Har du bil kan du på egen hand leta upp dina egna smultronställen och upptäcka mer av den vackra kusten.

Läs mer

Dölj

Visa karta