Våra resmål » Portugal » Algarve
Algarve

Algarve

Algarve - ljuvliga bad och Atlantens välsmakande skafferi

Sök och boka resa

search

Algarve

Algarve med sina sandstränder och små genuina byar är redan en klassiker. Men med en resa till Algarve finns så mycket mer att upptäcka. Till exempel fina golfbanor och "ameijoas á bulhao pato".

Bara några mil ifrån Portugals soliga sydkust finns genuina bergstrakter. Högsta toppen (Fóia), snuddar nästan på tusen meter och ger dig milsvida vyer.

Hyr en bil och gör en resa runt i landskapets fridfulla och vänliga inre. Besök den idylliska byn Monchique för en enkel men välsmakande lunch. Ameijoas na cataplana kanske, färska musslor med skinka, korv, tomat, citron, koriander och vitlök som sjuder i en cataplana (kopparpanna). Till det en flaska Tapada da Torre.

Roa dej med ett besök på Aqualand, Portugals största vattenland, i Alcantarilha. Den lilla fiskebyn Sagres är en annan höjdare. Belägen på den sydvästra udden av Portugal ståtar den på de vindsvepta klipporna och blickar ut över havet. Härifrån är det inte långt till Cabo de São Vicente. Längre än så i sydvästlig riktning kommer man inte i Europa.

Carvoeiro är en annan gammal charmig fiskeby som på senare år fått många besökare och med dem ett antal restauranger och uteserveringar, som är värda ett besök.

Albufeiras gamla stadskärna med sina smala gränder erbjuder numera ett intensivt kvällsliv och är en populär ort. Överallt finns butiker, barer, restauranter, uteserveringar och allt vad som behövs för en perfekt semester.

Direkt intill ligger stranden gyllengul, avbruten här och där av vackra klippor. Fiskarna drar på gammaldags vis upp sina färggranna båtar på stranden mitt i stan.

Armação de Pera är en modern semesterort. En gång låg här ett litet fiskeläge där man fiskade tonfisk.

I området kring staden hittar du några av Algarves absolut finaste sandstränder med vackra och spännande grottor. Här finns också många mycket bra fiskrestauranger, speciellt i östra delen av orten, där Fisherman´s Beach ligger.

I staden Lagos har man förutom fina bad en intressant historik att bekanta sig med. Bl.a. byggdes här de portugisiska skepp som skickades ut för att utforska sjövägen till Indien. Staden känns avslappnad och harmonisk – sitt ned på något av utomhuskaféerna på Praça da República och njut av din semester.

Val av boende är upp till dig, vi erbjuder semesterlägenheter och hotell men vi har också något för dig som vill hyra hus. De flesta av våra boenden ligger nära stranden och på flera av dem kan man köpa till All Incluisve.

Bästa familjestranden heter Dona Ana men mängder av små vikar lockar på båda sidor om orten. Så var det detta med alla golfbanor. Behöver man verkligen så många? Ja.

Varför inte göra flera resor i en? Kombinera din semester på Algarvekusten med en weekend i Lissabon!

Läs mer

Dölj

Visa karta