Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Cannes » Sevärt

Sevärt i Cannes

Sevärt

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

SEVÄRDHETER I CANNES

Le Suquet (gamla stan)
Info: Här hittar du ett något lugnare tempo. Strosa runt i stan och titta på vackra byggnader och passa även på att besöka Notre Dame d’Esperance som är den äldsta kyrkan i Cannes. På söndagar är det mässa klockan 10.30. Gå sedan vidare till det fantastiska Musée de la Castre.

Biot
Info: Detta är ett välkänt center för keramik och konst. Här kan du dessutom besöka Fernard Léger muséet, Marina Zoo och kasta tärning på La Siesta casino.

Valbonne
Info: 12 km norr om Cannes ligger staden Valbonne. Här kan du besöka det romerska kapellet som har ett museum för hantverk och folktraditioner. Och känner du för en naturupplevelse ska du bege dig till området kring floden Brague som har härliga gångstigar perfekta för promenader och utflykter.

Antibes/Juan-Les-Pins
Ta sig dit: Det går tåg och bussar och tar ca 15 minuter
Info: Passa på att besöka Picasso muséet som ligger i det f d Grimaldislottet. Du kan dessutom vandra omkring i den gamla delen av Antibes med sina butiker och restauranger. Utanför Antibes ligger ett fantastiskt marinerland där du kan titta på vackra delfiner, leka i vattenlandskapet och spela golf.

Grasse
Ta sig dit: 17 km norr om Cannes, bussförbindelser finns
Info: Brukar kallas för världens huvudstad för parfymtillverkning. Du kan bland annat få tillverka din egen parfym. Passa även på att gå in på Musee Maritime, prinsessan Paulines trädgårdar och Notre-Dame katedralen.

Palais des Festivals
Adress: La Croisette
Info: Här kan du se visningar, shower och konserter. Under två veckor i maj månad då det är filmfestival trängs kändisarna. Området är då stängt för andra än specialinbjudna gäster.