Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Spanien » Storstäder » Barcelona » Sevärt

Sevärt i Barcelona

Sevärt

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

SEVÄRDEHETER I BARCELONA

La Sagrada Família
Adress: Carrer Mallorca
Ta sig dit: Metro Sagrada Família
Katedralen Sagrada Familia ritades ursprungligen av arkitekten Francesc de Paula del Villar, men det blev Antoni Gaudí som tog över projektet och startade bygget i slutet av 1800-talet. Katedralen är dock ännu inte slutförd utan byggverksamheten fortgår i takt med att donationer strömmar in till projektet. Det går bra att besöka La Sagrada Familia - de båda fasaderna är praktiskt taget färdiga och det finns även ett museum inne i kyrkan. Kom gärna tidigt på morgonen för att undvika kön till entrén.

Casa Milà- La Pedrera
Adress: Passeig de Gracia 2
Ta sig dit: Metro Diagonal
Detta är nog Antoni Gaudí´s allra mest kända byggnad. Det sägs att det inte finns en enda rät vinkel i hel huset... Barcelonaborna har kallat huset för "La Pedrera" (stenbrottet). Casa Milá ägs idag av en bank och fungerar som museum med en fantastisk terrass på taket. Det finns en lägenhet inredd i tidig 1900-talsstil och ett helt våningsplan som handlar om Gaudís olika arkitekttoniska verk. Under juli och augusti öppnar en bar på takterrassen under fredagar och lördgar (biljetter måste förköpas).

Santa Maria del Mar
Adress: Playa Santa Maria
Ta sig dit: Metro Jaume I
Denna katedral är känd som folkets katedral. Första gång som denna katedral omnämns i text är år 998. Arkitekten heter Berenguer de Montagut. Akustiken här är perfekt för all musik och det ge iblanld konserter, både klassisk musik, jazz och orientalisk musik. Katedralen har mycket vackra rosfönster från 1400-talet och hela katedralen är ett fantastiskt exempel på katalansk-gotisk arkitektur.

Palau de la Música Catalana
Adress: Carrer Sant Francesc de Paula 2
Ta sig dit: Metro Urquinaoana
Detta konsertpalats i modernistisk stil byggdes mellan åren 1905- 1908. Ursprungligen var det både hem och konserthall för körföreningen Orfeó Català. Palau de la Musica är än idag en av Barcelonas främsta konserthallar. Palatset är vackrast invändigt - så passa på när det ges konserter!

Parc Güell
Adress: Carrer d´Olot
Ta sig dit: Buss 24 och 25.
Parken är skapad av Antoni Gaudí och anlagd på hans initiativ. Här finns några villor, bl a Gaudís eget hus, och ett flertal vackra mosaikskulpturer - alla i Gaudís mycket speciella stil. I parken finns också några caféer och restaurang. Man har också mycket bra utsikt över Barcelona eftersom parken ligger en bit ovanför centrum.

Pavelló de la República
Adress: Avda Cardenal Vidal i Barraquer
Ta sig dit: Metro Montbau
Huset designades av Josep Lluís Sert. Det var i denna byggnad som Picassos Guernica visades för första gången för allmänheten. Efter Paris utställningen 1937 förstördes byggnaden och det var inte förrän 1992 som den renoverades på nytt.

Tecla Sala Centre Cultural
Adress: Avda Josep Tarradellas 44
Ta sig dit: Metro La Torrassa
Här kan du beundra konstverk av spanska konstnärer som Rogelio López Cuenca, skulptören Barry Flanagan och avant-garde fotografen Emmanuel Sougez.

Parc de Cervantes
Adress: Avda Diagonal/Carretera d'Esplugues
Ta sig dit: Metro Zona Universitària
I utkanten av Barcelona ligger denna vackra park där du har en enastående utsikt över staden. Här finns en rosträdgård, en stor lekplats och en skulptur av Andreu Alfaro som heter Dos Rombs.