Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Spanien » Storstäder » Barcelona » Värt att veta

Värt att veta i Barcelona

Värt att veta

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

VÄRT ATT VETA I BARCELONA

En egen Guide att hålla i handen!
Hur många gånger har du inte försökt förena en jättekarta med en guidebok? Och hur lyckas du därefter vika ihop kartan till ursprungsformen? Glöm detta! Nu finns City Navigators Barcelona - en fullproppad stadsguide. Du har den i din hand och med endast ett finger upptäcker du allt om denna fantastiska stad!
Syftet är att underlätta navigering till fots för dig som besöker Barcelona. Databasen har över 1000 särskilt utvalda och intressanta platser i staden; restauranger, barer, affärer, sevärdheter, arkitektur etc. Att upptäcka Barcelona med City Navigators Barcelona är enkelt, roligt och innovativt. Boka din City Navigator Barcelona direkt hos Sembo!
För endast 15 €/dag har du hela staden i din egen hand! Från 4:e dagen endast 10 €/dag.

Sen ankomst till lägenheter
På de flesta av våra lägenheter kan man checka in dygnet runt. Räkna dock med en avgift på runt 30 €/lägenhet för check in efter 21.00 och ca 50 € efter 24.00. Detta betalas direkt vid ankomst. Detaljerad instruktion får du i samband med dina resehandlingar.

Turistbyrån
Huvudkontoret ligger på Plaça de Catalunya under gatunivån mittemot El Corte Inglés. Öppet alla dagar 9-21. Det finns även turistbyrå på järnvägsstationen Sants och vid stadshuset på Carrer de la Ciutat, 1.

Kommunikationer
Tunnelbana, "Metron", är ett snabbt och billigt sätt att förflytta sig. Enkel resa kostar EUR 2 och ett rabatthäfte med tio enkelresor kostar EUR 9.25. Det finns också dagskort för ca EUR 7 som gäller för ett obegränsat antal resor under en dag både i metron och på stadsbussarna.

Transfer från flygplatsen
Från flygplatsen El Prat, som ligger 10 km från centrum, går både flygbuss och tåg. Flygbussen går ca 5-6 ggr/timme till Plaça Espanya, Plaza Universidad och Plaça Catalunya. Det går även tåg till järnvägsstationen Sants och Passeig de Gracia ca 2 ggr/timme. Buss kostar ca EUR 6 och tåg ca EUR 3. Taxi från flygplatsen till centrum ca EUR 35 inkluderat väskor.

SOS
Turisme-Atenció (turistpolis) tel 933 01 90 60. Kontoret ligger på Nou de la Rambla, 43 i kvarteret Raval. Fickstölder är tyvärr mycket vanligt i Barcelona så ha alltid kroppskontakt med dina värdesaker! Om du råkar ut för ficktjuvar skall stölden anmälas på Turisme Atenció.
Policia Nacional 091
Policia Municipal 061
Jourhavande läkare 061
SOS 112

Vatten
Hygieniskt sett är kranvattnet utmärkt, men det har ofta smak av klor. Mineralvatten rekommenderas.

Öppettider
I centrala Barcelona har de flesta butiker och varuhus öppet hela dagen, ca 10-20.30, måndag-lördag. Affärer utanför de allra centralaste delarna och mindre boutiquer stänger för siesta ca 13-16 och lördag eftermiddag. Varuhuset El Corte Inglés har öppet till 22.00. På söndagar har shoppingcentret i hamnen - Maremagnum - öppet.

Mat
Alla måltider äts senare än i Sverige. Lunch äter man normalt mellan 13.30-15.30 och middag från 20.30. Man kan på helgerna finna många restauranger fullbokade varför det rekommenderas att beställa bord om man är ett sällskap på mer än 4 personer. Men vanligtvis får man bord för upp till 6-8 personer om man är på restaurangen när den öppnar.

Konsulat
Svenska konsulatet ligger på Carrer Mallorca, 279 och har öppet mån-fre 10-13. Tel 93-488 25 01.