Våra resmål » Slovenien

Sök och boka resa

search

Slovenien

Det lilla sympatiska landet Slovenien med sina drygt två miljoner invånare har inte mer än 25 km kust, här är det lätt att hitta boende för just din semester.

Men vilken kust! Upplev Portoroz och den charmerande medeltida byn Piran under din semester som har ett stort och varierat utbud av bad, affärer och restauranger. Något du borde prova på under din resa är den slovenska maten som är en fin blandning av det Italienska och mellaneuropeiska köket. Vinerna produceras på olika håll inom landet men i små volymer. De är emellertid väl värda att prova på. Låt inte prisnivån förstöra din semester, den må vara något högre än i grannlandet Kroatien men fortfarande acceptabelt. Slovenien är ett ungt EU land med en huvudstad som heter Ljubljana. Gamla stan är väl värd ett besök och landet är inte större än att man enkelt och snabbt tar sig från kusten inåt landet, ett perfekt ställe för dig som inte vill åka långa sträckor för att ta dig runt under din semester. I Slovenien finns också de berömda droppstensgrottorna i Postojna och några mil bort byn Lipica. Det är härifrån som de fina Lipizzanerhästarna härstammar.

Bara två timmar med bil från kusten börjar de slovenska Alperna. Där finns möjlighet till härliga vandringar men också bad i små sjöar under din semester. Väl värt ett besök är orten Bled, belägen vid en fin och badvänlig sjö, omgärdad av höga berg.

Läs mer

Dölj

Visa karta