Våra resmål » Storbritannien » Skottland
Skottland

Skottland

En romantisk resa

Sök och boka resa

search

Skottland

Spännande historia och betagande natur i ett mytomspunnet landskap, Skottland är hetare än någonsin. Inte så konstigt kanske, med tanke på att det är just här i Skottland du kan njuta av sköna vyer, spännande historia, golf, whiskey och ett avslappat publiv, allt i en enda härlig blandning. Gamla spökliknande slott och ruiner som dyker upp lite varstans bidrar också till dess sköna och mystiska stämning.

Semester med golf och whiskey i sagolik miljö

Skottland är paradiset för golf- som whiskeyälskare. Här finns gott om fina och varierande banor, speciellt längs kusten East Lothian. Whiskey är den största turistattraktionen och överallt hittar du mängder av destillerier, i olika storlekar och prisklasser.

Unna dig en weekend på landet

Skottland är även ett bra val för dig som vill åka på bilsemester. Och det är ett resmål som passar alla åldrar. Ta dig utanför städerna där vackra sjöar, vattenfall och skogar väntar på att hänföra dig. Loch Ness, där du kan beskåda ruinerna av Urquhart Castle, är ett välkänt namn, men nu lockar även Rosslyn Chapel, känt från boken Da Vinci koden, många besökare. Även västkusten lockar många besökare. Speciellt Mallaig-Fort William där man spelade in fantastiskt vackra scener i filmen Harry Potter.

Bra att veta inför din resa

Vi kan erbjuda boende på hotell runt om i Skottland. Kombinera gärna en weekend i någon större stad med ett par dagar på landet.

Läs mer

Dölj

Visa karta