Våra resmål » Sydafrika

Sök och boka resa

search

Sydafrika

Nu är det dags att göra resan du länge drömt och pratat om. Upplev Kapstaden, safari och mycket annat. Flyg med oss till gästvänliga och exotiska Sydafrika och bo på våra hotell. Vi har ett stort utbud av hotell och lägenheter i Sydafrika.

Många sköna soltimmar, storslagen natur, dramatisk kust, spänning och magi. Sydafrika har allt du kan önska dig. Förutom de otaliga fascinerande nationalparkerna och viltreservaten, som för övrigt är de finaste i världen, har du även här utmärkta golfbanor och underbara vingårdar.

Se solen gå ned över två hav som möts

I provinsen KwaZulu-Natal är vädret och vattnet längs kusten varmt tack vare Agulhas-strömmen. Du har ca 230 sköna solskensdagar om året och kan njuta av härliga stränder och bad i Indiska Oceanen.

I Västra Kapprovinsen är klimatet torrare och något svalare. Här gör den kalla Atlanten förutsättningarna utmärkta för dykning och surfing på Sydafrikas bästa vågor. Den slingrande kusten kantas av pittoreska orter och vackra badvikar med mjuk, vit sand. Camps Bay utanför Kapstaden anses av många vara världens vackraste.

Ett land i regnbågens färger

Att Sydafrika har 11 officiella språk säger en hel del om landets kultur och historia. En blandning av holländare, fransmän, britter, indier, malaysier och lokala stammar har satt sin prägel på landet, som i folkmun kallas för regnbågsnationen.

Varje stad har sin egen township, kåkstad, som oftast ligger i utkanterna. Lokala guider anordnar turer, som ger en inblick i människors vardag.

Berusande vyer och upplevelser på hög nivå

Sydafrika är ett land som har otroligt mycket att erbjuda sina besökare. Vindistrikt och orörda skogar varvas med långsträckta laguner och mäktiga berg. En av Sydafrikas mest berömda vägar är Garden Route, Trädgårdsvägen, som sträcker sig mellan Mossel Bay och Tsitsikammas nationalpark.

Ett annat tips är Hermanus, en bedårande liten stad, känd för att vara en av världens bästa platser för valskådning. Godahoppsudden med Cape Point är ett självklart utflyktsmål. Vägen dit slingrar sig vackert fram längs kusten och dramatik uppstår när Atlanten möter Indiska Oceanen.

Stora portioner och uppfriskande viner

I Sydafrika finns det gott om utmärkta restauranger. Maten är inte bara god, den är dessutom mycket prisvärd och servicen är ypperlig. En trerätters middag med vin och kaffe kan du få för mellan 150-200 kronor. Ytterligare ett plus är de utsökta vinerna. Stellenbosch, Franschoek och Paarl är viktiga vindistrikt väl värda ett besök.

Shopping för alla smaker

I de större städerna hittar du stora shoppingcentra i olika prisklasser, med allt från kläder och skor till heminredning.

De inhemska marknaderna är mycket uppskattade. Här hittar du vackra hantverk speciellt i trä, tyger och keramik. Självklart ska du pruta men detta gäller endast på marknaderna.

Låt gärna barnen följa med på ett äventyr

I Sydafrika är barnen mer än välkomna. De välorganiserade naturreservaten, elefantparkerna, krokodil- och strutsfarmerna är lätta att ta sig fram i på egen hand. I och runt de flesta städer finns trevliga museer, gallerior, akvarium och djurparker för både stora och små. Är du äventyrslysten kan du dyka med vithajar eller testa bungy-jump.

Valuta: 1 sek = 0,75 rand

Språk: (11 officiella) Engelska går utmärkt

Tidsskillnad: 1 timme, vintertid

Flygtid: ca 12 timmar, mellanlandning i Europa

Läs mer

Dölj

Visa karta