Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Sydafrika » Västra Kapprovinsen » Kapstaden - Stellenbosch
30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Kapstaden - Stellenbosch i Sydafrika

Här har du städer som Kapstaden där du kan bo på ett av våra väl utvalda hotell och tillbringa en semester fylld av upplevelser, god mat och utsökta viner. Kapstaden är vackert belägen vid foten av det pampiga Taffelberget och omges av underbara badvikar och vingårdar. Den skönt avslappade atmosfären bidrar till det positiva intrycket.

Det är lätt att förstå att Kapstaden är så omtyckt att besökarna väljer att återkomma mer än en gång.

Välj din egen favoritstrand

Nära Kapstaden, vid Clifton, har du fyra sammanhängande stränder. Dessa ligger skyddade men du får räkna med att det är svensk sommartemperatur i vattnet. Andra härliga stränder att lapa sol på är Camps Bay, Hout Bay och Bantry Bay. Packa matsäcken, glöm inte solkrämen och unna dig en heldag i solen.

Kapstaden är paradiset för dig som gillar dykning. Du kan även surfa året om och då du har allt från lätta vågor till över ett par meter höga, finns det lagom utmaningar både om du är expert eller nybörjare.

Låt dig förföras av atmosfären

Sembo har boende i fyra av Kapstadens olika stadsdelar. City Bowl med de historiska kvarteren, är stadens affärscentrum. Tamboerskloof, där det finns ett bra utbud av barer och restauranger. I Seepoint och Greenpoint, som båda ligger nära vattnet, finns det många hotell, affärer och restauranger.

Hisnande färder och vackra vyer

Börja med att bekanta dig med Kapstaden genom att ta linbanan upp till Taffelbergets topp. Här har du har en fantastisk utsikt över staden och den vackra kusten. Har du vandringskängorna på och är sugen på en utmaning lockar säkert de ca 300 leder upp och nerför berget.

Castle of Good Hope, en fästning från 1600-talet, är alltid spännande att besöka och att ta färjan till Robben Island, där Mandela satt fången, är nästan ett måste.

Är du intresserad av golf, har du över 50 banor att välja mellan runt Kapstaden. Du hittar fler bra golfbanor, som Clovelly, Steenberg och Stellenbosch en bit utanför staden.

Imponerande restaurang och uteliv

I Sydafrika är kvalitén på maten hög, du får stora portioner och kan njuta av specialiteter från hela världen. Färska grönsaker, nyfångad fisk och skaldjur samt välgrillade köttbitar är vanliga på de prisvärda menyerna.

Nere vid det omtyckta hamnområdet Waterfront träffas folk både dag- och kvällstid på någon av de utsökta restaurangerna och uteserveringarna. Här ligger också Alfred Mall, ett stort, välsorterat shoppingcenter och ett par inomhusmarknader, där du kan välja och vraka bland lokala hantverk.

Stellenbosch - vinparadiset

Ca 5 mil öster om Kapstaden ligger Stellenbosch, en av Sydafrikas äldsta och kanske charmigaste städer. Här ligger de pittoreska vingårdarna inbäddade bland vinrankor. På de flesta gårdar kan du provsmaka och köpa utsökta viner.

Senbo gillar

Two Oceans Aquarium- här kan du skåda mer än 3000 djur från havets djup

Waterfront

Green Dolphin- en av områdets restauranger där du kan njuta av god mat och skön stämning

Waterfront

Vindistrikten - befinner du dig här i slutet av oktober kan du uppleva härliga mat– och vinfestivaler