Våra resmål » Tyskland
Tyskland

Tyskland

Kör på bilsemester till Tyskland! Lägg upp din resa bland berg och dalar, spännande storstäder, badland och spa!

Sök och boka resa

search

Tyskland

Vårt grannland Tyskland är alltid värt en längre eller kortare resa. Ta semester längs Östersjökustens härliga sandstränder, inte minst på den forna östtyska sidan. Och när vi kommer utanför badsäsongen, så finns det fina subtropiska badland att njuta i.

Delstaterna (”Bundesländer”) i norr heter Schleswig-Holstein resp. Mecklenburg-Vorpommern. Här hittar du charmiga Hansa-städer, sköna stränder, mysiga byar och ett vackert landskap. Du kan välja att bo på hotell eller i semesterlägenhet. Om du vill resa lite längre söderut på din semester finner du delstaterna Niedersachsen, Brandenburg och Sachsen. Här har vi mest boende på hotell i spännande och välbevarade städer samt underbart vacker natur. Välkända Harz är ett inbjudande, kulligt bergsområde som passar utmärkt för bilsemester. Rheinland-Pfalz är delstaten som lockar till semester i de vackra dalgångarna vid Mosel och Rhein. Ett spännande möte med lokal vinkultur kan ske på resa mellan någon av många vingårdarna i området. Längst söderut i väst finns Baden-Württemberg med bergsområdet Schwarzwald och mot öst det välkända Bayern med storstaden München och bergsområdet Bayerischer Wald. Och storstäderna Berlin och Hamburg är liksom Bremen egna delstater, perfekta för en weekend. Tyskland har också massor av nöjes- och temaparker. Likaså njutningsfulla badland och spa. I allt finns det 16 delstater i Tyskland.

Sembos tyska utbud

Du finner här ett mycket rikt och varierat utbud av bra boende på hotell eller i semsterlägenheter över hela landet. Och unikt är att alla våra hotell och semesterlägenheter kan kombineras med bästa tänkbara färjepriser hos Stena Lines och Scandlines färjelinjer. Snickra ihop din egen bilsemester och gör en resa i ditt eget tempo - det finns mycket att se och uppleva i vårt grannland.

Lokal turistskatt

De flesta tyska hotell tar numera ut en lokal turistskatt av sina gäster. Den ligger på ca € 1-2/pers/dag, i Berlin € 2-3,5/pers/dag. För våra, av oss utvalda (Selected by), hotell/lägenheter ger vi information om vad som gäller på just ditt. boende.Turistskatten betalas oftast lokalt, på plats vid in-/utcheckingen, ibland till oss och i vissa fall är den redan inräknad i priset.

Miljözoner

Nu finns miljözoner ”Umweltzonen” infört i en hel del tyska städer. För att få köra bil i dessa miljözoner måste bilen ha en speciell miljödekal på vindrutan. Läs mer: www.miljoeplakett.se/se/miljoeplakett.html

Läs mer

Dölj

Visa karta