Sök och boka resa

search
Bad Reichenhall
» Våra resmål » Tyskland » Bayern » Bad Reichenhall

Bad Reichenhall i Tyskland

Kurorten vid Örnnästet.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Bad Reichenhall i Tyskland

Kurorten Bad Reichenhall i regionen Berchtesgadener Land ligger mycket vackert omgiven av höga berg i en dalgång i Bayerns sydöstra hörn. Den schellenbergska isgrottan är ett av naturens underverk och på Prädikstolstoppen har du en näst intill kunglig utsikt över mer än 100 tyska och österrikiska bergstoppar.

Schellenberger Eishöhle Den schellenbergska isgrottan, den enda och största öppna visningsisgrottan i Tyskland, ligger på 1570 meters höjd över havet. Vid en rundtur på gångbrädor och i trätrappor öppnar sig grottan i praktfulla hallar med istappar, rimfrostbildningar, isskrevor, vindhål och isfall. Grottguiderna som har kunskap om grottor i allmänhet och isgrottor i synnerhet har mycket intressant att berätta ur isforskningshistorien. Grottan lyses upp med karbidlampor som besökarna bär med sig och det varma ljuset visar ytterligare dimensioner av grottans karaktär.

Der Predigtstuhl/Predikstolen Predigtstuhlbahn är den äldsta i originalskick bevarade storkabinbanan i Tyskland. Under en åktur med banan kan du njuta av en storslagen utsikt i nostalgins tecken. Vart du än befinner dig - i dalen, från Salzburg till Chiemsee, eller bland Alpernas toppar (t ex Dachstein, Wilden Kaiser, Steinerne Meer, Hochkönig, Watzmann eller Hochkalter) - bjuder denna tur på ett unikt panorama. I området kring bergstationen på 1 700 meters höjd väntar promenad- och vandringsstråk mellan Predigstuhltoppen och Hochschegel, även vintertid.

Kehlsteinhaus/Örnnästet Passa på och besök Örnnästet, som skapades som 50-års present till Hitler. Den massiva byggnaden med sina metertjocka grundmurar öppnar upp för en överväldigande utsikt över Berchtesgadener Land. Redan på vägen från parkeringsplatsen till Örnnästet anas ett skådespel av annorlunda slag och ett mästerverk i ingenjörskonst: En i natursten klädd tunnel leder 124 meter bort genom klippmassivet till en magnifik, mässingsbeklädd hiss. På bara 41 sekunder tar denna hiss dig ytterligare 124 meter in i det inre i Örnnästet.

Det finns guidade turer att följa med. Den stora stigningen görs med specialbyggda bussar.