Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Tyskland » Nordrhein-Westfalen » Dusseldorf » Muséer

Muséer i Dusseldorf

Muséer

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Högt ansedda museer visar framstående utställningar av enastående konst- och kulturskatter.

Aquazoo-Löbbeckemuseet
Aquazoo-Löbbeckemuseet i Düsseldorf öppnades 1987 i form av ett stadsmuseum som skall fungera både som ett zoo och ett naturvetenskapligt museum. Här finns 25 salar med olika teman på en yta om 6 800 m². Till utställningen hör även 80 akvarier med en sammanlagd volym på över 600 000 liter vatten och med 550 levande djurarter. Besökaren hälsas redan vid ingången välkommen av pingviner och barnen kan glädja sig att titta på hajar och krokodiler som syns bakom glasrutorna till akvarierna. Förutom en tropisk hall finns även 62 landskapsterrarier, en insektsfauna, 230 vitriner, planscher och större objekt. Det hela kompletteras av den kända Löbbeckes samling med omkring 250 000 blötdjur samt en geovetenskaplig samling, en insektssamling med omkring 650 000 exemplar och Löbbecke-arkivet.

Filmmuseet i Düsseldorf
I hjärtat av Altstadt i Düsseldorf öppnades filmmuseet 1993 och här finns förutom vandringsutställningar också en permanentutställning på temat film- och biohistoria. Här visas apparater från marknadsbiografer från filmens barndom, animationsfilmer av Lotte Reiniger, kostymer från storfilmer liksom föremål som speglar bioarkitektur, filmstjärnor, filmmontage, filmteknik, ljudfilm, filmtrick, filmpolitik och finansiering av filmer.

Hetjens museum/Tyska keramikmuseet
Hetjens museum/Tyska keramikmuseet grundades 1909 och förmedlar som enda museum i sitt slag en 8 000 år gammal historia om keramik från jordens alla hörn alltifrån när man började med keramisk konst och till våra dagar. Museet har en yta på omkring 8 500 m². Här samsas alla kulturer och epoker under ett och samma tak. Samlingen största föremål som kan beskådas utgörs av en rumsstor takkupol som tillverkades i Multan (nuvarande Pakistan) 1680.

K20/K21
Den mest betydelsefulla samlingen av modern konst i Tyskland finns förmodligen att hitta på konstsamlingen K20/K21 i Düsseldorf. Stommen till denna samling utgörs av de omkring 88 bilderna av Paul Klee som en gång i tiden varit lärare på konstakademin i staden. I K20 visas framförallt mästerverk från 1900-talet, gjorda av kända konstnärer som Picasso, Kandinsky, Beckmann, Beuys och många andra. På K21 finns i första hand verk av samtida konstnärer från senare år.

Det europeiska museet för trädgårdskonst
Det europeiska museet för trädgårdskonst i Düsseldorf öppnades 2002 i den östra flygeln till slottet Benrath. Anläggningen bildar ett helhetskonstverk och har anpassats till slottets befintliga inredning. Således är spegeldammarna en pendang till kupolsalen och den engelska och franska trädgården anpassade till kurfursteparets privata rum. En förtjusande köksträdgård ligger framför orangeriet. På en utställningsyta på 2 000 m² kan man beskåda statyer, skulpturer, målningar, grafik, porslin, böcker och olika modeller som handlar om allt från storslagna villor och antika lusthus till italiensk renässans, mönsteranläggningar från barocken och till engelska trädgårdar.

Konst i tunneln
Vid Rhenpromenaden kan man sedan 2006 se en elegant glaspaviljong mellan platanerna. Detta är ett modernt utställningshus som utgör en spektakulär scen för konst, mode och design. KIT (Konst I Tunneln) är ett underjordiskt utställningshus beläget i en gammal tunnel som ligger ca 2 meter under promenaden. Här visas nutida konst. En trappa och en handikapphiss leder ner till den 888 m² stora utställningshallen i vilken man kan titta på målningar, fotografier och videoproduktioner.

Museet Kunst Palast (konstpalatset) i Düsseldorf
Samlingen i museet Kunst Palast utmärker sig för sin mångfald. I tre flygelbyggnader har man på en 10 000 m² stor utställningsyta ställt ut konst- och kulturföremål från medeltiden till våra dagar och en stor del av samlingen utgörs av verk av konstnärer som besökt målarskolan i Düsseldorf. Här finns fler än 500 verk i form av tavlor, installationer, skulpturer, objekt, teckningar, internationellt välkända grafiska blad, betydelsefulla teckningar från den italienska barocken, fotografier, videofilmer, bokmåleri och textilier. Till höjdpunkterna räknas samlingarna med mästerverk från världskonsten (Europa, Japan, Iran m.fl.) som gjordes för tre tusen år sedan och som sedan leder fram till våra dagar över sengotiken, renässansen, barocken, Goethe-tiden från 1800-talet.