Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Tyskland » Nordrhein-Westfalen » Dusseldorf » Sevärt

Sevärt i Dusseldorf

Sevärt

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Düsseldorfs varumärke är den lyxiga Königsallee. Den gamla stadskärnan med sina gränder, gamla kyrkor, genuina bryggerier, ölkrogar och restauranger är ytterligare ett måste. Det attraktiva promenadstråket längs Rhen, Rheinuferpromenade, sträcker sig från den gamla stadskärnan till Medienhafen, välkänd bland arkitekturfantaster tack vare byggnaderna som ritats av berömda arkitekter som t.ex Frank Gehry.

Historische Altstadt
I den gamla stadskärnan hittar du pittoreska kullerstensgator i original som användes redan på 1600-talet av kurfurste Jan Wellem som här red fram på häst. Ett besök i gränderna, de gamla kyrkorna, genuina bryggerierna, ölkrogarna och restaurangerna är ett absolut måste. Här finns världens längsta bardisk med 260 genuina ölkrogar och gemytliga bryggerier.

Schloss Benrath
Lust- och jaktslottet Schloss Benrath som ligger söder om Düsseldorf byggdes på 1700-talet av kurfurste Karl Theodor. Den fantastiska enheten bestående av slott och park utgör ett helhetskonstverk av stor konsthistorisk betydelse och räknas som ett av de mest betydelsefulla i sitt slag.

Kunstachse med Kunstsammlung NRW
Längs en sträcka på bara 800 meter finner du alla Düsseldorfs byggnader som på något sätt kan förknippas med konst: Kunstmuseum, Kunstpalast, Kunstakademie, Kunsthalle med Kunstverein och Kunstsammlung NRW.