Sök och boka resa

search
Anissaras
» Våra resmål » Grekland » Kreta » Anissaras

Anissaras i Grekland

Ett semesterparadis för barnfamiljer och par som önskar lugn och ro med mycket sol och bad vid fina sandstränder - Anissaras, på norra Kreta i Grekland.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Anissaras i Grekland

Naturen längs den kretensiska kuststräckan, mellan Kokkini Hani och Malia, är unik. Det turkosa havet, klipporna och sandstränderna på ena sidan och den pittoreska bebyggelsen på andra sidan. Ca 24 km öster om Heraklion och 1 km väster om Hersonissos hittar du det lilla semesterparadiset: Anissaras.

Av befolkningen beskrivs Anissaras som Hersonissos högklassiga förort och trots att Anissaras ligger nära granne med Hersonissos är orterna som natt och dag. Hersonissos är en större turistort med ett stort utbud av butiker, restauranger och nattklubbar. I Anissaras är tempot betydligt lugnare och utan något direkt nattliv. Hotellen här är exklusiva med närhet till Anissaras Beach. Detta är en perfekt semesterort för barnfamiljer och par som önskar en mer stillsam semester och med direkt tillgång till härliga sandstränder. Här kan du koppla av och njuta av solens strålar och ta ett dopp i det kristallklara havet.

I området kring Anissaras finns vackra sandstränder framför de stora hotellen. Här är alla välkomna! Antingen kan du hyra en egen solstol med parasoll eller ligga direkt på den finkorniga mjuka stranden. Vattnet ligger klart och stilla vilket gör att du kan simma lugnt i det stora blå. Havet bjuder in till flera vattensporter och vattenaktiviteter t.ex. kan du åka vattenskoter eller vattenskidor. Undervattensmiljön, fullt med färgrika koraller och fiskar, är perfekt för snorkling och dykning. Om du vill ha något uppfriskande att dricka ligger det vid stränderna flera barer och caféer.

I centrala Anissaras finns allt som du kan tänkas behöva och allt är nära till hands; butiker, mindre mataffärer, biluthyrare, caféer, restauranger och ett fåtal tavernas. Om du önskar ett större utbud av restauranger och butiker eller vill besöka barer och nattklubbar för att känna in Kretas nattliv, då ligger grannstaden Hersonissos inom kort promenadavstånd längs stranden.

Bussar går regelbundet genom kustlinjens alla orter och i Anissaras utkant stannar bussen på hållplatsen the junction på the old National Road. Detta gör att du med lätthet kan åka på dagsutflykter till Anissaras omnejd. Du kan du t.ex. åka till Heraklion över dagen och besöka Heraklion Archaeological Museum, Historical Museum of Crete, Church of Saint Titus och de stora shoppinggatorna i centrum.