Sök och boka resa

search
Chrissi Akti
» Våra resmål » Grekland » Kreta » Chrissi Akti

Chrissi Akti i Grekland

Stranden Chrissi Akti har i flera år tilldelats utmärkelsen Blue Flag. Vattnet och sandstranden är av hög kvalitet och lockar till sol och bad.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Chrissi Akti i Grekland

Stranden i Chrissi Akti ligger i östra delen av regionen Nea Kydonia, bara 2,5 km väster om Chania. Chania City Bus stannar vid busshållplatsen Chrissi Akti Beach en gång vart 20:e minut vilket gör platsen väldigt lättillgänglig. Om du föredrar att promenera hit, går detta också bra.

Chrissi Akti är ett populärt resmål och hit åker tusentals nya och återkommande besökare varje år. Det som tilltalar är det kristallklara vattnet, den finkorniga sanden och att platsen inte påverkas av meltemi vind - hårda vindar från nordost. Stranden är perfekt för par och familjer med barn. Om du föredrar en mer privat strand ligger det inte långt härifrån en mindre vik med en fantastisk strand Iguana Beach.

Dess namn, Chrissi Akti, kommer från grekiskan och beyder Den gyllene kusten. Den har en längd på 500 m och är långgrund. Stranden har tilldelats utmärkelsen Blue Flag i flera år, vilket betyder att den har uppfyllt 33 kriterier. I runda slänger menas det att stranden och vattnet är av hög kvalitet. Nära till hands finns flera fräscha faciliteter; omklädningsrum, duschar, toaletter och allt är väl organiserat med solstolar och parasoller. Det finns också en snackbar om du är sugen på en uppfriskande drink eller en kall glass till barnen. Badplatsen är övervakad av badvakter, vilket gör det säkert för även de små att simma och bada här. Detta är flera bevis på hur härlig och bra stranden är samt varför den är populär. Här kan du koppla av och låta barnen leka fritt medan du har tid åt dig själv. Något ni bara måste uppleva!

l Chania, vilket är Kretas näst största stad, finns ett stort utbud av butiker, restauranger, barer och caféer. Staden är perfekt som dagsutflykt för shopping eller att åka till om kvällen för att uppleva stadens kvälls- och nattliv. Runt om i centrum finns flera exklusiva butiker, både kända butikskedjor såväl som mindre, unika butiker. Från sena kvällarna till tidiga gryningar är här ett högt tempo vid nattklubbarna i Chania. Om du istället föredrar lugna kvällar ligger det vid Chrissi Akti, i Markis Tichos och Daratsos pittoreska restauranger och caféer som serverar goda traditionella rätter.