Sök och boka resa

search
Hersonissos/Stalis
» Våra resmål » Grekland » Kreta » Hersonissos/Stalis
30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Hersonissos/Stalis i Grekland

På Kreta i Grekland ligger byarna Harsonissons och Stalis (samt grannbyn Malia) likt ett vidsträckt bälte över Kretas norra kustlinje Maliabukten.

Förr var det i stort sett endast invånarna från den lilla bergsbyn Mochos som tillbringade sina semesterdagar vid Maliabuktens stränder. Därefter har Harsonissons, Stalis och Malia nästintill växt samman till en enda 10 km lång kuststad. Idag är de populära semesterorter och välbesökta av gäster från hela världen.

Det som lockar människor hit varje år är den avslappnade och positiva stämningen som finns här på ön, det varma och behagliga klimatet och såklart det turkosa havet med dess härliga stränder. Här erbjuds vackra miljöer med möjlighet till flera aktiviteter samt avkoppling, sol och bad.

Maliabuktens vita stränder

Bukten varvas dels med långa sandstränder och dels med vackra klippiga stränder. Här breder de populära sandstränderna Malia Beach, Stalis Beach, Nana Beach och Star Beach ut sig och du hittar garanterat din privata plats i solen. Det varma havet gör att du kan testa på flera vattensporter och vattenaktiviteter. Du kan surfa, vindsurfa, åka vattenskidor och vattenskoter. Och är du riktigt äventyrslysten och ärute efter en ordentlig kick? Då måste du testa att åka Water Jet Pack (eller Flyboard).

De klippor som finns i strandkanten gör undervattensmiljön perfekt för dykning och snorkling. Du kan upptäcka livet under vattenytan och ta del av havets färgstarka koraller och exotiska fiskar. På de flesta hotell och på Diving Center (som du kan hitta på flera ställen i området) kan du enkelt hyra dyk-, snorkel- och simutrustning över en eller flera dagar.

Nöje och liv eller lugn och ro

Det som skiljer semesterorterna åt är att Stalis har ett lugnare tempo medan det i Malia finns ett större nöjesliv med fler barer och nattklubbar. Detta gör att Malia passar utmärkt för de något yngre besökarna och att Stalis passar barnfamiljer bättre. I Harsonissons kan du finna både det lugna och det höga tempot.

Harsonissons och Stalis ses som moderna byar utan några traditionella stadsbyggnadsstrukturer. Istället finns här en förtjusande kustväg kantad med butiker, restauranger, caféer, krogar och hotell. Parallellt ligger strandpromenaden raklång med en allé av palmer.

På Hersonissos huvudgata och strandpromenad ligger det längs strandkanten härliga restauranger som serverar äkta kretensiska maträtter. Framåt kvällen och natten öppnas dörrarna upp för flera barer och nattklubbar vilket gör att du kan uppleva även nattlivet. Ett stenkast från Hersonissos centrum och i byn Stalis är tempot betydligt lugnare. Här finns en behaglig kvällsmiljö med små restauranger, barer och caféer.

Harsonissons och Stalis närområde

3 km från den moderna delen av Hersonissos ligger Gamla Hersonissos, Piscopiano och Kotoulofari. De tre byarna är genuint bevarade med kullerstensgator och vackra byggnader från det gamla Kreta. Här kan du ta en promenad, besöka de mindre hantverksbutikerna och slå dig ner vid en av restaurangerna med enastående utsikt över havet och hamnen i moderna Hersonissos.

En dagsutflykt till Mochos, Avdou eller någon av de andra minde byarna, en bit söderut mot öns mitt, är även att rekommendera. Utanför byarna kan du upptäcka öns natur och om du tycker om att spela golf, ligger det nära grönområdet Aposelemi Gorge, golfbanan Crete Golf Club.

Boka boende med Sembo

Sembo erbjuder dig flera boendealternativ i Maliabukten att välja mellan, antingen om du vill bo centralt och ha nära till allt eller om du söker ett mer lugnare alternativ med närhet till naturen och havet.