Sök och boka resa

search
Kato Stalos
» Våra resmål » Grekland » Kreta » Kato Stalos
30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Kato Stalos i Grekland

Kato Stalos ligger på nordvästra delen av Kreta, i Grekland, bara några kilometer väster om Chania. Orten ligger längs kustlinjen och hit åker inte endast nordbor på semester utan även kretensarna själva. För vem vill inte uppleva 25 till 30 graders värme och strålande solsken? Här får du dessutom möjligheten till att ligga på den vita sandstranden och bada i det kristallklara Medelhavet.

Kato Stalos kan beskrivas som en mycket liten och lugn badort som passar perfekt för semestrande barnfamiljer och par. Stranden har finkornig sand och är bred och långgrund. Här kan barnen leka och roa sig med flera aktiviteter och lekar. Föräldrarna har då tid till sig själva och till varandra. Havet bjuder in för flera vattensporter och aktiviteter. Du kan surfa, vindsurfa och åka vattenskidor. Undervattensmiljön är fantastisk med färgstarka koraller och fiskar, så tycker du om att snorkla eller dyka, då är det hit du ska åka.

Centralt i byn finns ett fåtal men väldigt unika och trevliga butiker, caféer, restauranger och barer. I Kato Stalos centrum finner du även några få tavernor. Utbudet kan vara fullt tillräkligt för de flesta gäster men om du vill ha lite mer variation, liv och rörelse kan du enkelt ta dig till någon av de närliggande orterna. Men om du föredrar lugnet och en vacker strandmiljö, då är Kato Stalos absolut tillräckligt.

Grannstaden Chania är Kretas näst största stad och hit kan du åka på utflykter över en dag eller två. I storstaden finns ett enormt utbud av affärer, restauranger, caféer och barer. Från sena kvällar till tidiga morgnar finns ett aktivt nattliv på de centralbelägna nattklubbarna. Om man istället tar en avstickare västerut från Kato Stalos, kommer du till Platanias. Detta är en populär badort med ett högt tempo. Stranden här är lik Kato Stalos finkorniga sandstrand förutom att det längs Platanias kust ligger flera vågbrytare för att stoppar de stora vågorna. Detta gör stranden badvänlig även för de yngre badentusiasterna.

Om du vill uppleva det äkta grekiska lantlivet rekommenderas att du åker några minuter inåt landet. Kretas omgivningar är vackra och om du beger dig till någon av de mindre byarna Patellari, Loutraki eller Vrises, verkar det nästan som om tiden stått stilla. Byarna här är omgiven av välbevarade gamla byggnader och smala pittoreska gränder.