Våra resmål » Italien » Kampanien med Sorrento och Amalfi
Kampanien med Sorrento och Amalfi

Kampanien med Sorrento och Amalfi

Pampig och pittoresk semester

Sök och boka resa

search

Kampanien med Sorrento och Amalfi

Kampanien med Sorrento och Amalfikusten är en otrolig plats att tillbringa sin semester på och enligt många den vackraste i Italien. Dessutom har regionen mycket historia och du kan besöka platser som Paestum och Pompeji. Pampiga byggnader, pittoreska byar och fantastisk mat. Denna del av Italien är för dig som vill ha det lilla extra på sin semester.

Dramatisk kust Nere vid Sorrentohalvön blir kusten dramatisk och på Amalfikusten klättrar husen på klippväggarna. Små charmiga stränder lockar inbjudande till avkoppling och sköna bad. Fashionabla Capri ligger strax utanför Sorrento och du tar dig lätt hit med någon av båtarna som dagligen går mellan fastlandet och ön.

Mat och shopping I Kampanien är det lätt att hitta bra restauranger och du måste givetvis prova på pizzan som har sitt ursprung härifrån. Och vill du inte bege dig till Neapel, som för övrigt är ett välförtjänt resmål, har du bra shoppingmöjligheter i Sorrento.

Bra att veta inför din resa Vi har många trevliga boende, både på hotell och semesterlägenheter, som du kan välja mellan. Ett tips är att ta en kombinerad semester med en weekend i Rom eller Neapel. Ev turistskatter betalas på plats.

Läs mer

Dölj

Visa karta