Våra resmål » Italien » Mellersta Italien
Mellersta Italien

Mellersta Italien

Semester med skön blandning av bad och kultur

Sök och boka resa

search

Mellersta Italien

Mellersta Italien har flera trevlig regioner som har mycket att erbjuda sina besökare. Du kan välja att ta en längre weekend i någon större stad eller en avkopplande semester ute vid kusten.

Lazio och dess badorter

I närheten av Rom hittar du många trevliga badorter som Ladispoli, Fregene, Lido di Ostia, Anzio och Nettuno. Perfekta resmål för dig som vill ha en semester där du kan kombinera sol och bad med storstad. Dessutom äter du mycket gott även ute vid kusten, speciellt om du tycker om fisk och skaldjur. Det romerska köket är känt och uppskattar du god mat på dina resor har du valt rätt plats. Saltimbocca, scaloppina, carciofi bara för att nämna något.

Bolsenasjön

På gränsen till Toscana ligger denna fina sjö, ca 300 m ö h . Detta är platsen för dig som gillar natur och historia. Bra tillfälle att kombinera storstad med skön avkoppling. Här hittar du långa sandstränder, tryffeldalar, historiska platser, traditionella kuststäder och pittoreska byar. Capital Ancona är en av Italiens mest pulserande hamnstäder och fortfarande har romerska sevärdheter, såsom. ruinerna av amfiteatern och Trajans triumfbåge . Regionen har varit bebodd sedan bronsåldern och i flera städer inkluderar välbevarade monument från medeltiden , till exempel palats och slott.

Marche

Marche är en spännande region med långsträckta sandstränder, tryffeldalar, historiska sevärdheter, klassiska badorter och pittoreska byar. Huvudstaden Ancona är en av Italiens mest levande hamnstäder och har kvar romerska sevärdheter som ruinerna av amfiteatern och Trajans triumfbåge. Regionen har bebotts sedan bronsåldern och i flera städer finner man välbevarade monument från medeltiden som palats och slott. Landskapet består av berg och mjuka kullar och här finns utmanande trekking-rutter, perfekt för naturälskare. Den traditionella maten består av fisk, skaldjur, kött och vilt, korv och skinka i olika varianter. Är du intresserad av vin så finns här en rad fina vingårdar. Vinerna här har blivit bättre och har placerat sig på den inhemska och den utländska vinmarknaden. Blir du badsugen så finns här både vackra stränder och varma klippor längs kusten. Denna region har många uppskattade resmål, speciellt när det gäller mat&kultur och sol&bad. Vi har valt att dela upp Marche i tre kategorier, kustnära, landsbygd och historiska städer. Detta för att du som kund lättare ska kunna hitta just din favorit.

Abruzzo

Detta är ett perfekt resmål för dig som vill kombinera sol och bad med kultur, sevärdheter och gastronomi. Kuststräckan, i den norra delen, består av långsträckta sandstränder som passar alla i familjen. Längre söderut har du klippor och härliga badvikar. Drar du dig mer inåt landet dyker gröna kullar upp och små mysiga byar, slott, kloster mm. Speciellt för dig som tycker om att vandra är detta ett bra val. Utflyktsmöjligheterna är många och i regionen finns många pittoreska, medeltida byar som klättrar på kullarna. Du kan bl a besöka Pescocostanzo med sin medeltida stadskärna som är väl bevarad.

Bra att veta inför resan Turistskatt tas ut på vissa orter. Toscana och Umbrien presenterar vi separat.

Läs mer

Dölj

Visa karta