Våra resmål » Kanarieöarna » Lanzarote
Lanzarote

Lanzarote

Lugnt och skönt semester vid stranden

Sök och boka resa

search

Lanzarote

Till Lanzarote ska du resa om du vill ha en lugn och skön semester. Våra lägenhetshotell är alltid centralt placerade på de attraktivaste resmålen och aldrig långt från stranden.

Lanzarote är solsäkert. Det regnar i medeltal endast elva dagar per år. Hit ska du resa du om du vill fylla din semester med härliga dagar på stranden och bada mycket. Här kan du fortfarande hitta stränder som är relativt oexploaterade och en dramatisk natur som inte liknar någon annan plats på jorden.

Många fina stränder

Lanzarote har tio högklassiga stränder. Många av dessa är barnvänliga och ligger i omedelbar närhet av våra hotell. De barnvänligaste stränderna är stränderna i Puerto del Carmen, Playa Blanca och Matagorda. Den kanske mest kända stranden på Lanzarote är den fortfarande oexploaterade Papagayo-stranden.

Utmed stränderna hittar du ofta en trevlig strandpromenad. Här kan du sätta dig ned på någon uteservering och njuta av en trevlig lunch eller bara titta på människorna som passerar på väg mot ytterligare en skön semesterdag.

Vilket resmål passar för min resa?

Matagorda, bra boende med stort urval av semesterlägenheter och hotell, här finns allt på gångavstånd. Perfekt för dig som vill ha lugn och rofylld semester eller för barnfamiljen.

I Puerto del Carmen är det mera liv och rörelse. Här finns ett stort utbud av restauranger och nöjesliv i kombination med fina stränder. Missa inte Puerto del Carmens alla trevliga restauranger i hamnen!

Playa Blanca betyder ”den vita stranden”. Vilket säger det mesta om resmålet. Playa Blanca var ursprungligen en fiskeby som fortfarande idag lyckats behålla sin genuina atomsfär.

Månlandskap och arkitektur

På Lanzarote finns en mängd olika sevärdheter som är värda ett besök. Nationalparken Timanfaya är kanske den mest kända av dem alla. Här hittar du ett landskap som saknar motsvarighet någon annanstans i världen. Andra sevärdheter är den världsberömde arkitekten Cesar Manriques skapelse, Jameos del Aqua. Ett spektakulärt grottkomplex som är väl värt ett besök.

Från Lanzarote är det även enkelt att gör en liten resa till öarna La Graciosa och Fuerteventura. Båtar från Lanzarote till öarna går flera gånger per dag.

Efter en dag på stranden

I centrala Puerto del Carmen finns ett stort antal butiker och supermarkets att shoppa i medan Playa Blanca har ett mera begränsat utbud av shoppingmöjligheter. I Matagorda finns ett mindre shoppingcenter ett stenkast från alla våra hotell. Öns mest prisvärda shopping hittar man i huvudstaden Arrecife.

På alla våra resmål finns det ett stort utbud av restauranger. Missa inte att äta en kväll runt hamnen i både Puerto del Carmen och Playa Blanca. I Matagorda finns det största utbudet av restauranger i området runt shoppingcentret.

Genuin känsla

Lanzarote ger ett intryck av att vara betydligt mera genuint och orört än sina grannar Gran Canaria och Teneriffa. Här lever byggnaderna i samklang med naturen vilket i sin tur ger besökaren en känsla av ett naturligt lugn och välbehag. Lanzarotes egen världsberömda arkitekt Cesar Manrique gjorde det till sin livsuppgift att bibehålla öns ursprungliga arkitektur och genuina prägel. Här lyser höghusen och de jättelika hotellanläggningarna med sin frånvaro och istället är alla hus målade vita vilket ger ön en pittoresk och äkta känsla.

Sembo gillar

Shopping i huvudstaden Arrecife utmed stans bästa shoppinggata Calle leon y Castillo.

Marknaden i Teguise på söndagar. Här kan man göra riktigt fina fynd men kom ihåg att pruta!

Hyr bil för en dag och besök Lanzarotes bästa strand Papagayo och avsluta dagen med middag i Playa Blanca.

Hamnen i Puerto del Carmen. Här finns ett stort utbud av restauranger. Tapas eller skaldjur? Du väljer själv.

Läs mer

Dölj

Visa karta