Våra resmål » Spanien » Ibiza
Ibiza

Ibiza

Ibiza - Medelhavets vackraste och mest pulserande ö!

Sök och boka resa

search

Ibiza

Visst tänker man på disco och party när man hör Ibiza och visst stämmer det men den vackra ön bjuder också på mycket annat. Ibiza stad finns med på Unescos världsarvslista, här finns de mysiga badvikarna, maten är utmärkt och tempot kan vara lugnt men har du kommit hit för fest har du absolut kommit rätt!

Ibiza eller Eivissa som ön heter på katalanska är mer internationellt och mer inne än någonsin. Hippiekulturen som invaderade ön på 60-talet har satt sina spår på ön och lade grunden till ryktet om världens livligaste ö. Och så är det fortfarande om man besöker San Antonio eller Ibiza stad, här är det ett otroligt pulserande liv men ändå två vitt sklida orter.

Ibiza stad bjuder på ett sjudande nattliv som varar fram till morgonkvisten och det är ett en stämning som heter duga. Klubbarna som enligt många är de största och bästa i Europa har oftast en publik som följer modet till punkt och pricka och är beredda på att betala lite mer för att komma in på det "rätta stället". Flera av megastjärnorna från MTV och filmbranschen besöker gärna Ibiza men förvänat dig inte att bo på samma hotell som dem då de oftast bor i sina egna båtar...

San Antonio är mer känt för ett enormt ös å discona på natten till tidigt på morgonkvisten och återhämtning på någon av de läckra stränderna dagen efter. Här är klädseln inte lika viktigt som i Ibiza stad och kvaliteten på restaurangerna är bra men inte som i stan.

Balearernas regering tar ut en turistskatt för boende på hotell, lägenheter, pensionat, vandrarhem, kryssningsbåt etc. Skatt per person och natt: 0,5 € till 4 € (tillkommer 10 % moms). Lägsta kostnad är för vandrarhem och liknande och dyrast är för 5-stjärniga hotell. Betalas direkt till receptionen vid ankomst. Skatten berör alla från 16 år. Under perioden 1/11-30/4 betalas 50 % av skatten. Uppdaterad: 14/02/18

Läs mer

Dölj

Visa karta