Sök och boka resa

search
Floridas Västkust
» Våra resmål » USA » Florida » Floridas Västkust

Floridas Västkust i USA

Några av Floridas guldklimpar.

Floridas Västkust i USA

Längs den Mexikanska Golfen ligger det vi kallar Floridas Västkust. Då tempot är lugnt och behagligt och de långa sandstränderna är inte överfyllda är detta paradiset för dig som längtar efter skön semester med värmande sol och svalkande dopp. Vill du aktivera dig har du många trevliga utflyktsmål i din närhet.

Clearwater, St. Petersburg och dess stränder ligger på en halvö och är kända för att vara några av landets bästa. Det är de långa, mjuka, vita sandstränderna, det turkosa vattnet och de romantiska solnedgångarna som gör att de är så populära. För enkelheten skull har vi räknat Clearwater Beach som centrum. Men du har ett flertal olika centrum, som ex Indian Shores, Madeira Beach, längs denna kustremsa.

Härliga utflyktsmål inom räckhåll

I den lite större staden Tampa ligger Busch Gardens, ett spännande familjeställe med 2700 djur, restauranger mm. Här finns massor att göra och en dag går fort. Är du konstintresserad kan du bege dig till Dalimuseet i St. Petersburg. Här finns världens största samling av Salvadors tavlor. Ett annat omtyckt utflyktsmål, speciellt bland barnen, är Marine Aquarium i Clearwater. Här kan du titta på delfiner, sköldpaddor, stingrockor mm. Eller varför inte följa med någon av Safaribåtarna, prova på segling eller djuphavsfiske.

Charmiga platser längs en vacker kust

Sarasota är en mycket trevlig stad. Dess stränder är långa och välskötta. Och solnedgången här är helt underbar.

Naples är en underbar stad med italienskt atmosfär, bra restauranger och affärer. Nere vid piren flockar pelikaner och har du tur kan du se en eller annan delfin. Det är nära till Everglades nationalpark, där du kan hälsa på alligatorer eller besöka ett indianreservat. Marco Island, Floridas största ö, är en blomstrande semesteridyll där du kan tillbringa en lugn och stillsam semester. Fort Myers Beach har en lång strandremsa och en skön semesteratmosfär. Det idylliska Sanibel Island ligger norr om Naples. Området är till stor del naturskyddat och ingen byggnad får vara högre än palmerna.

Mycket mer än snabbmat

Västkustens många charmiga semesterorter erbjuder ett brett utbud av restauranger i alla prisnivåer. Förutom maträtter från alla världens hörn finns det här gott om spännande fisk- och skaldjursrestauranger. Prova gärna på en sk crab

cake, typiskt amerikanskt. Befinner du dig i Naples och vill göra lite bra inköp kan du ta dig till Bayfront, Coastland Center Mall, Dockside Boardwalk eller Fitfth Avenue. I Fort Meyers har du Times Square och Royal Palm Squares trevliga shoppingkvarter. Tampa kan bl a erbjuda International Plaza med sina 200 affärer.