Våra resmål » USA » Florida
Florida

Florida

Semester med sol, bad och Walt Disney World®

Sök och boka resa

search

Florida

Härligt solskensväder hela året och oändliga, vita sandstränder gör Florida till ett hett resmål. Därtill massor av palmer, unik natur, spännande nöjesliv och kraftfull blandning av färgrik kultur och historia. Det är inte konstigt att många väljer att resa till exotiska Florida.

Spännande djurliv

Inne i landet hittar du ett mycket flackt, ofta vattendränkt landskap med intressant fågel- och djurliv. Och det finns många parker som erbjuder båtturer med en s k airboat, speciellt vid Everglades. Detta är ett mycket omtyckt utflyktsmål då du bl a kan få skåda alligatorer. Det finns gott om vilda delfiner, speciellt vid Tampa Bay. Bor du ute vid kusten bör du passa på att följa med på en av de spännande båtturerna.

*Bilsemester ger stor variation *

Runt om i Florida finns många sköna semesterorter, därför passar det bra att ta sig runt med bil. På det sättet får du uppleva mer. På den västra sidan hittar du kända namn som Clearwater, Naples och Fort Myers. Samt öarna Sanibel- och Marco Island . Det är ofta lite varmare på östra sidan ju längre söderut du kommer. Vill du ha ett högre tempo, häftiga butiker och uteserveringar ska du bege dig till Miami Beach eller Fort Lauderdale, som du har på den östra sidan.

Semester med skön lunk och äkta ”southernupplevelse”

Nere i söder finns ett pärlband av 45 öar sammanbundna av 43 broar som leder ner till mytomspunna Key West med sin fängslande solnedgång. Ett möte mellan Atlanten österut och Mexikanska Golfens turkosa vatten västerut. Här finns fina vatten att dyka i med många färgrika fiskarter. Key West har också gott om trevliga pubar och butiker. Ta dig gärna tid att ta dig ut hit och stanna till ett par nätter, det är väl värt ett besök.

Nöjen, nöjen och mer nöjen

I Orlando finns ett otroligt utbud av nöjen samlade. Man kan nog säga att Orlando är en enda stor nöjespark! Främst då Walt Disney World Resort®, med sina många, fina upplevelser för hela familjen. Och givetvis bör du inte missa att besöka Seaworld med sina charmiga "invånare" och häftiga Universal Studios. Orlando är helt klart en stad där hela familjen kan ha skoj på sin semester.

Bra att veta inför din resa

En sk Resort tax tas ut på vissa anläggningar runt om i landet. Denna betalas direkt på plats.

Med oss kan du välja det boende som passar dig bäst. Vi kan erbjuda hotell i olika prisklasser, semesterlägenhet eller egen villa med pool. Utbudet hittar du under respektive ort.

Läs mer

Dölj

Visa karta