Sök och boka resa

search
Chania stad
» Våra resmål » Grekland » Kreta » Chania stad

Chania stad i Grekland

Chania - för dig som vill ha både sol och storstad!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Chania stad i Grekland

Chania är det perfekta stället för semster för dig om du är ute efter både sol, bad och shopping. Vi har flera härliga semester boende för dig som vill ha ut så mycket som möjligt av din resa.

Chania som är Kretas näststörsta stad är kanske en av de vackraste hamnstäder som finns på Kreta. Att bo inne i Chania passar framför allt de som inte bara önskar att hänga i poolen eller ligga på stranden. Här bor du perfekt om du vill ha en komibination av sol, bad shopping och utflykter.

Chania bjuder på vackra upplevelser i sig utan att du behöver resa särskilt långt. Vi kan erbjuda dig bra och prisvärda boende i såväl hotell som i lägenhet. Hjärtat i Chania stad är den gamla, vackra venetianska hamnen. Längs hamnen ligger härliga restauranger och tavernor tätt. Kvällstid kan du sitta och njuta av en grekisk måltid samtidigt som du har en fantastisk vacker överblick av hamnen. Här finns den största delen av stans nöjesliv – både lugnare barer och mer fartfyllda nattklubbar och diskotek. Gamla stadsdelen runt hamnen är en sevärdhet i sig med ringlande gränder, turkiska moskéer och rester av stadens gamla ringmur. Bakom hamnen slingrar sig de smala shoppinggränderna genom den stämningsfulla gamla staden.

På båda sidor om staden stäcker sig långa sandstränder längs kusten. Blir du badsugen är det inte långt till stränderna vid exempelvis Agia Marina och Kato Daratso då vi har flera härliga boende för dig som inte vill bo mitt i stan. Chania är dessutom en idealisk utgångspunkt om du vill vandra, göra utflykter och utforska Kretas natur och sevärdheter.