Sök och boka resa

search
» Våra resmål » USA » Florida » Orlando » Värt att veta

Värt att veta i Orlando

Värt att veta

VÄRT ATT VETA:

Inresa till USA
Ditt svenska pass skall vara ”Machine Readable Passport” för att godkännas vid inresa till USA. Det är det nya röda EU-passet. Tidigare pass kan ej läsas automatiskt i maskin. Alternativet är att skaffa visum, men det är dyrare än att förnya ditt pass. Inresekontrollen till USA idag kan ta tid och du får räkna med att lämna fingeravtryck och bli fotograferad. Säkerhetskontroller vid flygplatser är numera omfattande. Likaså till större turistattraktioner som Frihetsgudinnan.
Läs mer på http://stockholm.usembassy.gov/consulate/vwpp.html

Hyrbil
För att kunna uppleva Florida på bästa sätt rekommenderar vi dig att hyra en bil genom Sembo. USA är verkligen landet som är byggt för bilismen. Utan bil blir ofta avstånden ganska stora. Med bil blir allt spännande lätt att nå. Trafiken är intensiv, men amerikanarna är vänliga och hjälpsamma. Oftast får man en automatväxlad bil. Några enstaka motorvägar är avgiftsbelagda och hastigheterna är ungefär som här hemma. Det förekommer mycket ”slalomkörning” och omkörning sker både till höger och vänster, så ha god kontroll även bakåt.
Hastighet och avstånd anges i miles (1 mile = ca 1,6 km).

Kommunikationer
Orlando är en vidsträckt stad, så en hyrbil ger dig bästa förutsättningar att se så mycket som möjligt. Många hotell erbjuder transfers till några av de större nöjesplatserna.

Transfer Flygplats-Centrum
Buss: Lynx nr 42 avgång var 30 minut till International Drive (restid ca 60 min.) från tidig morgon till sen kväll. Pris $1,75 /person/enkel resa.
Taxi kostar $ 12-105/enkel resa beroende på vart du ska åka. Ner till DownTown Orlando kostar det ca $ 17-28. Till Lake Buena Vista ca $ 20-33. Till Kissimmee ca $ 26-45.
Shuttle (minibussar) för $ 12-26/enkel resa. Kan bokas på www.mearstransportation.com
Mer flygplatsinformation på www.orlandoairports.net

Turistinformation
Det finns flera utmärkta, gratis turistguider med kartor på alla hotell. Och var inte rädd att fråga, amerikanen är oftast mycket hjälpsam. Officiella turistbyrån finns på 8723 International Drive, Suite 101. Tel. (407) 363-5872.

Pengar
1 dollar (USD) = 100 cent. Det finns mynt i valörerna 1, 5, 10 (dime) och 25 (quarter) cent. Sedlar finns i 1, 5, 10, 20, 50 och 100 dollar. De två största valörerna skall man vara försiktig

Hjälp!
Ambulans, polis och brandkår tel. 911. Svenskt Konsulat (närmaste) på 2550 Eisenhower Blvd., Suite 310, FORT LAUDERDALE. Tel. (954) 467-3507.

Vi reserverar oss för ev ändringar av tider av priser.