Våra resmål » Kroatien » Kvarner
Kvarner

Kvarner

Kvarner – med Adriatiska havets största ö Krk

Sök och boka resa

search

Kvarner

Kvarner heter regionen som ligger inklämd mellan Istrien och Dalmatien. Hit hör några mycket fina öar, bl.a. ön med det svåruttalade namnet - Krk.

Till ön kommer man via en avgiftsbelagd bro och vidare på krokiga vägar. Byarna på ön varierar i storlek men störst är Krk. Här finns delar av en stadsmur kvar, riktigt trånga gränder, fina strandpromenader och härliga bad. Badvänligast och populärast bland familjer är byn Baska, där vi har vårt boende. Här finns en två kilometer lång klapperstenstrand som räknas till de vackraste i Kroatien. Ön Losinj är en annan toppenö som hänger ihop med ön Cres via en liten bro. Losinj bjuder på vackra naturupplevelser, mysiga små byar och ett härligt klimat. Vårt boende finns i den charmigaste av byarna på ön - byn Veli Losinj.

Kvarner är populärt hos Zagreb borna, de från huvudstaden. Hit kommer de nämligen snabbt med bil på den nya motorvägen. På helgerna för de med sig ett högt tempo som naturligt förs över på lokalbefolkningen. Fina utflyktsmål är den traditionstyngda semesterorten Opatija med anor från Österrike-Ungern monarkin. Ön Cres nås lätt med färjor från fastlandet eller från ön Krk. Postojnagrottorna ligger någon dryg timmes körning från hamnstaden Rijeka. Och så naturligtvis nationalparken Plitvice som varmt rekommenderas.

Läs mer

Dölj

Visa karta