Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Nice » Mat & dryck

Mat & dryck i Nice

Mat & dryck

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

MAT OCH DRYCK

Det provensalska köket präglas av medelhavsregionens typiska råvaror - olivolja, vitlök örtkryddor och färska grönsaker i stora mängder. En maträtt som serveras "à la Provençale" är smaksatt med tomater, vitlök olivolja och örtkryddor. Restauranger finns överallt i staden, men extra tätt ligger de på Rue Masséna och på Cours Saleya i Gamla Stan.

Om du har något särskilt att fira eller vill äta extra gott i spännande miljö följer nedan några tips:
Riktig lyx erbjuds på Restaurang Chantecler belägen på bottenvåningen i anrika Hotel Negresco. Restaurangen har två stjärnor i Michelin-guiden och gästades vid seklets början av den ryska överklassen. Lunchmeny från ca € 40, middag från ca € 75.

Lite billigare men minst lika kul är det att äta på La Rotonde, som också ligger i Negresco-palatset. Restaurangen är inredd som en cirkusmanege, med gallopperande trähästar. Här kostar en meny omkring € 30.

På 4, rue Sacha Guitry ligger Brasserie Flo - restaurangen där man bokar plats i orkesterbåset eller på balkongen. Alltså en restaurang inredd som en teater. Klassiskt franskt brasseri av god klass till medelhögt pris. En huvudrätt kostar runt € 25.

En lunch nere på plagen kanske lockar? Alla privata stränder serverar lunch och ibland även middag. Man betalar inte inträde till stranden för att äta lunch på någon av dessa restauranger där alla bord har havsutsikt. Och vad kan vara bättre än att sitta under ett parasoll med Medelhavet framför sig och knapra på en krispig "Salade Niçoise" med ett glas svalt rosévin till?