Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Frankrike » Franska Rivieran » Nice » Sevärt

Sevärt i Nice

Sevärt

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

SEVÄRDHETER I NICE

Vieux Nice
Den gamla stadsdelen med pastellfärgade byggnader, många i italiensk stil, ligger alldeles intill strandpromenaden. Nice blev fransk först 1860, då Napoleon III bröt det italienska inflytandet. Typiska exempel på den italieninspirerade arkitekturen är kyrkorna St-Francois-de-Paule bakom operan, och Eglise du Jesus på rue Droite. Missa inte heller måndagens sprakande blomstermarknad på Cours Saleya (övriga dagar hålls frukt- och grönsaksmarknad).

Palais Lascaris
Också vid rue Droite i gamla stan, har en imponerande trapphall med 1700-talsstatyer av Mars och Venus. Det vackert dekorerade taket är utfört av konstnärer från Genua.
Cathédrale Ste-Réparte uppfördes på 1740-talet av stadens egen arkitekt Guarinone. Marmor, paneler och gipsarbeten smyckar den eleganta interiören i barockstil. Ligger också i gamla stan på Rue Ste Réparate.

Promenade des Anglais
Den berömda strandpromenaden, kantad av palmer och raden av vackra byggnader som vätter mot havet. Slå dig ner i en av de blå stolarna som är utplacerade - bästa läge och alldeles gratis!
Operahuset, som ligger just där Promenade des Anglais mynnar i Gamla Staden, är en praktfull byggnad med riklig ornamentering. Den byggdes 1855.

Cimiez
Den gamla romerska stadsdelen som idag ligger på höjderna i norra delen av Nice, var på sin tid en viktig anhalt längs Via Aurelia. Här finns resterna av den romerska arenan och även ett Fransiskanerkloster byggt betydligt senare, på 1500-talet. Det hela omges av en mycket välskött och fridfull park med rosenbuskar och olivträd. Ibland ordnas friluftskonserter här uppe, och den årliga jazz-festivalen som äger rum i juli månad förlägger en stor del av framträdandena till Cimiez.

Ryska kyrkan
På boulevard Tsarevitch ligger ryska kyrkan. Den har blivit ett av de största turistmålen i Nice och är äl värd ett besök. Kyrkan invigdes 1912 då efter några årtionden av stor tillströmning av ryska immigranter till Rivieran.

Avenue de Suède
Spatsera också på Avenue de Suède , "Sverigegatan", som uppkallats efter den gamle kungen Gustav V som tillbringade mycket tid i och omkring Nice.

Hotell Negresco
Har väl ingen Nice-besökare missat. Stort och pampigt lyxhotell - eller snarare palats - med gigantisk rosa kupol beläget på 37, Promenade des Anglais. Lyxhotellet byggdes i början av 1900-talet och( total renoverat 2010), också detta på initiativ av en rysk immigrant. Håll utkik efter portiererna - de är så tjusiga i sina Napoelondräkter.