Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Frankrike » Paris Île-de-France » Paris » Mat & dryck

Mat & dryck i Paris

Mat & dryck

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

MAT OCH DRYCK

Mat är viktigt i Frankrike och måltiderna avnjuts på bestämda tider. Lunch serveras 12.00-14.00 och middag från klockan 19.00. De flesta fransmän inleder middagen lite senare, vid nio-tiden.

I Paris finns både snabbmatkedjor och caféer som serverar mat dygnet runt. McDonalds och den franska hamburgerkedjan Quick finns också representerade i de flesta parisiska kvarter.

I en världsmetropol som Paris finns naturligtvis restauranger med de mest udda inriktningar. Den som söker något speciellt i matväg finner det här.

En klassisk parisisk rätt är biff med pommes frites. Biffkött serveras i allmänhet rosa, på gränsen till blodigt. Vill man ha sin biff väl genomstekt ska man be att få den ”bien cuite”.

I Frankrike äter man gärna flera rätter vid varje måltid. Så gott som alla restauranger har färdiga menyalternativ till ett fast pris som oftast är betydligt lägre än om man skulle beställa förrätt, huvudrätt och efterrätt var för sig. Portionerna är anpassade till att man äter för- och efterrätt och är därför inte så stora.

Vid lunchtid kostar en trerättersmeny inklusive ett glas husets vin från 12 euro och kvällstid från ca 18 euro.

Vill man sitta på en uteservering och äta billigt och gott är Latinkvarteren ett bra alternativ. Ta métron till Monge eller Censier Daubenton och vandra in i de trånga gränderna. Kom inte för sent för borden utomhus tar snabbt slut!