Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Frankrike » Paris Île-de-France » Paris » Sevärt

Sevärt i Paris

Sevärt

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

SEVÄRDHETER I PARIS

Eiffeltornet
Adress: Champ de Mars, 7:e arrondissementet
Metro: Bir Hakeim
Info: Den 320 m höga järnkonstruktionen ritades av ingenjören Gustave Eiffel inför världsutställningen 1889. Tanken var att tornet skulle rivas när utställningen var över, men istället blev det en av Paris mest kända siluetter. Mot avgift kan man åka hiss upp i tornet, alla dagar 09.30-23.00.
För den sportige som vill undvika köer finns trappor upp till andra nivån (115 m).

Triumfbågen
Adress: Place Charles de Gaulle, 8:e arrondissementet
Metro: Charles de Gaulle Etoile
Info: Detta storslagna monument byggdes år 1806. Trettio år tog det att bygga upp bågen. Under perioden april-september finns möjlighet att ta sig upp för de 284 trappstegen till ”taket”, varifrån man har utsikt över Paris största rondell, där inte mindre än 12 boulevarder möts (den modige kan prova den med bil). Öppet 09.30-23.00 (endast apr-sept). Stängt sön- och helgdagar.

Notre-Dame
Adress: Place du Parvis de Notre-Dame, 4:e arrondissementet
Metro: Cité
Info: En storartad katedral i gotisk stil som började byggas på order av biskop Maurice de Sully år 1163. Den tog två århundraden att färdigställa. I katedralen finns ett stort antal skulpturer och konstverk där flertalet är skapade av anonyma konstnärer.

Hôtel des Invalides
Adress: Avenue de Tourville
Metro: Latour eller Maubourg
Info: Detta sjukhus grundades 1670 och kunde ta emot ca 4000 krigsinvalider. Här kan du beskåda vackra statyetter och vandra omkring i trädgården. Intill ligger Eglise du Dôme - ett mausoleum där Napoleons kvarlevor är bevarade. I en annan byggnad, Musée de l’Armée, finns Napoleons gravsten.

Versailles
Adress: Château de Versailles
Ta sig dit: RER C5 från St Michel eller Champs de Mars.
Info: Slottet byggdes 1668 och är Europas största. Under sin storhetstid var detta palats mötesplats för den franska aristokratin och så mycket som 20000 människor kunde uppehålla sig här samtidigt. I parken som omger slottet kan du sommartid njuta av konserter. Hör med en turistbyrå för tid och program.

Parc de la Villette
Adress: Parc de la Villette
Metro: Porte de la Villette
Info: I denna underbara park finns det franska tekniska nationalmuseet Cité des scienes, där det finns en hel avdelning bara för barn. Precis framför detta museum ligger La Géode som är en filmteater som är byggd som en stor metallkula. Här visas filmer om natur, rymd och resor med en speciell teknik, Omnimaxtekniken. Detta gör att upplevelsen blir till ett riktigt äventyr! Här ligger dessutom Zenith, en stor konserthall och Cité de la Musique.

Tuilerierna
Adress: Jardin des Tuileries
Métro: Concorde eller Tuileries
Info: En grön oas i det allra mest centrala Paris som anlades redan på 1600-talet. Parken börjar vid Louvren och sträcker sig till Place de la Concorde. Här finns stolar (utplacerade för allmänheten, gratis) där man kan sätta sig och sola, picknicka, läsa en bok eller bara pusta ut. Härifrån kan man beskåda ”La Grande Axe” med de tre triumfbågarna (den lilla utanför Louvren, Triumfbågen, och La Grande Arche ute i den nybyggda stadsdelen La Défense) som står på en rak linje.

Sacré Coeur
Adress: 35 rue du Chevalier-de-la-Barre
Métro: Abbesses eller Anvers
Info: En annan välkänd Parissiluett. Basilikan byggdes 1873-1919 på toppen av kullen Montmarte. Härifrån har du en hänförande utsikt över hela stan. Alldeles intill Sacré Coeur ligger de forna konstnärskvarteren med cafétäta Place du Tertre.