Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Frankrike » Paris Île-de-France » Paris » Muséer

Muséer i Paris

Muséer

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

MUSÉER I PARIS

Musée Le Louvre
Adress: Musée du Louvre, 1:e arrondissementet
Metro: Palais Royal
Info: Palais Royal (”Kungliga palatset”) byggdes som en fästning 1190, och inhyser idag Frankrikes kanske mest kända museum. Om du så bara är det minsta intresserad av konst så är Louvren ett måste. Under François Mitterrands tid som president investerades mycket pengar i inredning och design, och den kända glaspyramiden utanför kom på plats. Världens högst värderade konstverk - Leonardo da Vincis Mona Lisa - finns här men även verk av Botticelli, Vermeer och Rubens med flera. Stängt tisdagar.

Musée d’Orsay
Adress: 1 rue de Bellechasse 7:e arrondissementet
Metro: Solférino, Assemblée Nationale
Info: Detta är en gammal stationsbyggnad som har byggts om till museum. Konstverk från impressionismen, postimpressionismen och Art Nouveau-rörelsen finner du här. Stängt måndagar.

Musée Picasso
Adress: 5, rue de Thorigny 3:e arrondissementet
Metro: Saint-Paul
Info: I Marais-kvarteren mellan Centre Pompidou och Place des Vosges hittar du detta museum. Här hittar du framförallt Picassos skulpturer och hans självporträtt. Stängt tisdagar.

Musée Centre Pompidou
Adress: Place Georges Pompidou 4:e arrondissementet
Metro: Chatelet les Halles
Info: Byggnaden i sig är ett föremål att beskåda. Med sin glasfasad och trapporna som går utanpå huset står den i stor kontrast till resten av området. Här kan du titta i böcker på biblioteket och gå runt på museet och njuta av konstnärer som Picasso, Chagall, Matisse och Kandinskij och många andra av den moderna historiens giganter. Stängt tisdagar.

Musée Rodin
Adress: 77 rue de Varenne
Metro: Varenne
Info: Här finns över 6600 skulpturer av konstnären Rodin i varierande material. De två mest kända är The Kiss and The Thinker. Men även målningar och fotografier pryder dessa väggar. Passa även på att njuta av den stora trädgården där det finns ett café. Stängt måndagar.

Musée Cernuschi
Adress: 7 avenue Velasquez 8:e arrondissementet
Metro: Villiers eller Monceau
Info: Här kan du hitta kinesisk konst i form av 10000 olika föremål som porslin, jade och statyetter. Hör med turistbyrån vilka som visas. Varje onsdag ordnas här visningar för barn. Stängt måndagar.

Orangeriet
Adress: Musée de l’Orangerie des Tuileries, Place de la Concorde, 1:a arr.
Metro: Concorde
Info: I sydvästra hörnet av Tuilerie-parken ligger detta impressionistmuseum. Här finner du Monets näckrosor. Här finns även verk av Cézanne, Matisse, Picasso, Renoir och Soutine. Stängt tisdagar.