Sök och boka resa

search
» Våra resmål » USA » New York State » New York City » Muséer

Muséer i New York City

Muséer

MUSEER:

Guggenheim Museum.
Denna moderna spiralformade byggnaden ritad av Frank Lloyd Wright är en sevärdhet i sig. Här finns världens finaste konst från 1900-talet samlat med mästervärk av Picasso, Chagall och van Gogh. Missa inte att gå längs den stora rampen som går i kurvor upp till toppen av domen.
1071 Fifth Ave. vid 89th Street. www.guggenheim.org

Metropolitan Museum of Art.
Grandiosa Metropolitan Museum of Art, har över tre miljoner objekt i sin samling. Här visas allt från det antika Egypten fram till stora amerikanska mästare i nutid. Det finns ett antal specialutställningar och flertal guidade turer varje dag.
Fifth Ave. and 82nd Street. www.moma.org

American Museum of Natural History.
Ett av världens största och mest innovativa naturhistoriska museum. Ett måste för historieintresserade! Strosa i de kända dinosauriehallarna eller upptäck den teknologiskt framstående Space Show.
Central Park West vid 79th Street. www.amnh.org

Intrepid Sea-Air-Space Museum.
Promenera på däck på ett hangarfartyg! USS Intrepid användes under andra världskriget och är idag ett av de mest extraordinära museerna i New York. Åk med på en tur i ubåt, se flygplan från alla tider eller prova cockpit simulatorn.
Pier 86 (46th Street och West Side Hwy). www.intrepidmuseum.org

Immigration Museum.
Berömd inreseport för 12 miljoner immigranter till Amerika mellan 1892-1954. Finn utvandrad släkting fram till 1924 på www.ellisisland.org
Ellis Island (färja dagl från Battery Park).