Våra resmål » Spanien » Costa Blanca
Costa Blanca

Sök och boka resa

search

Costa Blanca

De milslånga sandstränderna avlöser varandra och solen skiner nästan jämt. Stränderna är av bästa tänkbara kvalitet – de har finkornig vit sand och är nästan alltid långgrunda.

Hit åker du för att sola och bada från maj till oktober. Under vinterhalvåret är klimatet behagligt – solen skiner ofta och då stiger temperaturen upp till 20 grader.

Alicante är provinshuvudstad och har ett livligt centrum med många caféer och restauranger. Gamla stans trånga gränder kantas av barer och stadsdelen lever upp under sena kvällar och nätter. I Alicante finns också bra shoppingmöjligheter med många av de spanska klädkedjorna och varuhuset El Corte Inglés. Mitt i centrum finns också en fin sandstrand.

Både norr och söder om Alicante ligger ett flertal fina badorter. Några av dem är mest kända för sitt partyliv under sommaren, som t ex Benidorm. Andra är små fiskebyar som bevarat sin charm och som erbjuder sina besökare en lugn tillvaro och vackra vyer. Några av de mest besöksvärda orterna är Denia, Xabea , Albir, Altea och Calpe. Du når dem alla med ”turisttåget” som går mellan Alicante stad och Denia. Söder om Alicante ligger Gran Vista som är ett lugnt semesterområde bestående av radhus och gemensam pool.

Läs mer

Dölj

Visa karta