Sök och boka resa

search
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Resenärer  

Den stora kulturresan

Tre dagar med fokus på konst och design! Upplev några av alla fantastiska kultur- konst- och arkitekturupplevelser som finns i hjärtat av Jylland! 

 

Förslag på dagsprogram
Tre dagar med fokus på konst och design! Upplev några av alla fantastiska kultur- konst- och arkitekturupplevelser som finns i hjärtat av Jylland! Nedan följer ett förslag på vad du kan uppleva på din resa till Hjärtat av Jylland. Du kan naturligtvis anpassa din resa så att den passar dig.
Dag 1: Koldinghus
Kör mot Kolding och börja din kulturresa på Koldinghus, där arkitekturen i sig är en upplevelse! Det 750 år gamla kungaslottet låg som en ruin i 160 år, innan restaureringen på allvar kom igång.  Checka in på ditt hotell i Kolding, där du övernattar två nätter. På kvällen kan du åka på en gastronomisk upptäcktsfärd i Kolding, där du finner ett spännande urval av restauranger i toppklass! Många av matupplevelserna får du i stadens historiska miljöer - allt från ombyggda fabriksbyggnader till fängelset under stadens historiska kungaslott. Restauranger i Kolding: Madkælderen I slottet Koldinghus finns denna restaurang i slottskällaren. Lunchtid serveras här en god buffé av hemlagade lokalinspirerade rätter, medan det under kvällarna serveras avsmakningsmenyer under en längre sittning. Menyn ändrar sig varje månad och har i skrivande stund även en vinbuffé inkluderad. Restaurant Valdemar På den här mysiga restaurangen nära Koldinghus kan du få härlig och välsmakande mat till bra priser och med bra service. Restaurant Admiralen Stadens bästa fiskrestaurang med utmärkt inredning, vänlig och tillgänglig personal och en meny som motsvarar förväntningarna på en högklassig restaurang.

Förslag på dagsprogram

Tre dagar med fokus på konst och design! Upplev några av alla fantastiska kultur- konst- och arkitekturupplevelser som finns i hjärtat av Jylland!

Nedan följer ett förslag på vad du kan uppleva på din resa till Hjärtat av Jylland. Du kan naturligtvis anpassa din resa så att den passar dig.

Dag 1: Koldinghus

Kör mot Kolding och börja din kulturresa på Koldinghus, där arkitekturen i sig är en upplevelse! Det 750 år gamla kungaslottet låg som en ruin i 160 år, innan restaureringen på allvar kom igång. 

Checka in på ditt hotell i Kolding, där du övernattar två nätter.

På kvällen kan du åka på en gastronomisk upptäcktsfärd i Kolding, där du finner ett spännande urval av restauranger i toppklass! Många av matupplevelserna får du i stadens historiska miljöer - allt från ombyggda fabriksbyggnader till fängelset under stadens historiska kungaslott.

Restauranger i Kolding:

Madkælderen
I slottet Koldinghus finns denna restaurang i slottskällaren. Lunchtid serveras här en god buffé av hemlagade lokalinspirerade rätter, medan det under kvällarna serveras avsmakningsmenyer under en längre sittning. Menyn ändrar sig varje månad och har i skrivande stund även en vinbuffé inkluderad.

Restaurant Valdemar
På den här mysiga restaurangen nära Koldinghus kan du få härlig och välsmakande mat till bra priser och med bra service.

Restaurant Admiralen
Stadens bästa fiskrestaurang med utmärkt inredning, vänlig och tillgänglig personal och en meny som motsvarar förväntningarna på en högklassig restaurang.

Snabbfakta om Jyllands Hjärta
Populära städer i Jyllands Hjärta: Kolding, Vejle, Billund & Fredericia Avstånd från Öresundsbron till Jyllands Hjärta: 24 mil Att ta sig till Jyllands Hjärta är enkelt! Från Malmö har du på tre timmar korsat både Öresundsbron och de båda Bälten.

Snabbfakta om Jyllands Hjärta

Populära städer i Jyllands Hjärta: Kolding, Vejle, Billund & Fredericia
Avstånd från Öresundsbron till Jyllands Hjärta: 24 mil
Att ta sig till Jyllands Hjärta är enkelt! Från Malmö har du på tre timmar korsat både Öresundsbron och de båda Bälten.

 alt=


Knapp


Knapp
Dag 2: Konstmuseet Trapholt
Idag kan du upptäcka ett av Danmarks främsta konstmuseer, Trapholt. Här kan du bland annat uppleva klassisk möbeldesign och varierande utställningar. Trapholt museum för modern konst och design är i en klass för sig själv - museets arkitektur utgör i sig själv en attraktion. Uppbyggt runt den centrala museumsgatan bjuder Trapholt upp din fantasi till dans, med utställningar av danska och internationella konstnärer och designers. Upplev Arne Jacobsens Kubeflex-sommarhus, en upplevelse för design- och arkitekturintresserade! Från den 24 september 2022 till den 13 augusti 2023 kan du uppleva utställningen CONNECT ME: Människa x Natur x Teknologi, som fokuserar på vårt förhållande till världen. Utställningen är fördelad på 1 200 kvadratmeter i museets fyra salar och presenterar danska och internationella samtidskonstnärer som Eija-Liisa Ahtila (FI), Memo Akten (TR), Olafur Eliasson (IS/DK), Cecilie Waagner Falkenstrøm (DK) och Lisa Park (KR). Trapholt ligger dessutom väldigt vackert. Museet ligger vid en skulpturpark och en vacker trädgårdsanläggning högt över Kolding Fjord. Från museet och caféet finns en fantastisk panoramautsikt. I designbutiken hittar du dessutom ett brett urval av interiördesign från danska och internationella märken. Därefter kan du ta lunch exempelvis på Gustav Lind-caféet. Med en imponerande panoramautsikt över Kolding Fjord och i vackra arkitektoniska miljöer ligger caféet i förbindelse till konst- och designmuseet Trapholt. Här ligger fokus på hållbarhet, grönsaker och ekologiskt. Menyn följer årstiden för att kunna erbjuda det absolut bästa - både inomhus samt ute på den vackra terrassen. Det finns dessutom också tid för ett glas vin eller Fru Linds tårta med tillhörande kaffe. På eftermiddagen kan du ta en stadspromenad i Kolding med fokus på design eller en liten tur längs hamnen i Vejle, där uppseendeväckande arkitektoniska skapelser väntar. 
Dag 3: Fler upplevelser och hemresa
Om du gillar nutida design och arkitektur är LEGO® House ett måste innan du åker hem. Det är arkitekten Bjarke Ingels, som har lekt med byggnadens former och innanför kan du själv leka dig in i det spännande Universum som LEGO® har skapat. Drömmen om den ultimata LEGO®-upplevelsen till LEGO fans i alla åldrar har blivit sann! Med utgångspunkt i den kända 2x4 LEGO-klossen bjuder byggnaden in till lek och väcker din fantasi! Här kan du leka dig igenom det stora huset och bygga minnen för livet. Miljontals av LEGO-klossar väntar i en lång rad hands-on upplevelsezoner. Bygg en fisk. Skapa en LEGOblomma. Gör en film. Lek stadsarkitekt för en dag och styr en hel interaktiv stad. Upptäck hur lärande genom lek mobiliserar långt fler kanaler till lärande än när du försöker läsa dig till ett nytt ämne. I de översta våningarna hittar du fantastiska modeller byggda av AFOLs (Adult Fans of LEGO). I källaren kan du gå nerför memory lane och se många av alla de LEGO-seten som producerats genom tiderna.

Dag 2: Konstmuseet Trapholt

Idag kan du upptäcka ett av Danmarks främsta konstmuseer, Trapholt. Här kan du bland annat uppleva klassisk möbeldesign och varierande utställningar.

Trapholt museum för modern konst och design är i en klass för sig själv - museets arkitektur utgör i sig själv en attraktion. Uppbyggt runt den centrala museumsgatan bjuder Trapholt upp din fantasi till dans, med utställningar av danska och internationella konstnärer och designers. Upplev Arne Jacobsens Kubeflex-sommarhus, en upplevelse för design- och arkitekturintresserade!

Från den 24 september 2022 till den 13 augusti 2023 kan du uppleva utställningen CONNECT ME: Människa x Natur x Teknologi, som fokuserar på vårt förhållande till världen. Utställningen är fördelad på 1 200 kvadratmeter i museets fyra salar och presenterar danska och internationella samtidskonstnärer som Eija-Liisa Ahtila (FI), Memo Akten (TR), Olafur Eliasson (IS/DK), Cecilie Waagner Falkenstrøm (DK) och Lisa Park (KR).

Trapholt ligger dessutom väldigt vackert. Museet ligger vid en skulpturpark och en vacker trädgårdsanläggning högt över Kolding Fjord. Från museet och caféet finns en fantastisk panoramautsikt. I designbutiken hittar du dessutom ett brett urval av interiördesign från danska och internationella märken.

Därefter kan du ta lunch exempelvis på Gustav Lind-caféet
. Med en imponerande panoramautsikt över Kolding Fjord och i vackra arkitektoniska miljöer ligger caféet i förbindelse till konst- och designmuseet Trapholt. Här ligger fokus på hållbarhet, grönsaker och ekologiskt. Menyn följer årstiden för att kunna erbjuda det absolut bästa - både inomhus samt ute på den vackra terrassen. Det finns dessutom också tid för ett glas vin eller Fru Linds tårta med tillhörande kaffe.

På eftermiddagen kan du ta en stadspromenad i Kolding med fokus på design eller en liten tur längs hamnen i Vejle, där uppseendeväckande arkitektoniska skapelser väntar.

Dag 3: Fler upplevelser och hemresa

Om du gillar nutida design och arkitektur är LEGO® House ett måste innan du åker hem. Det är arkitekten Bjarke Ingels, som har lekt med byggnadens former och innanför kan du själv leka dig in i det spännande Universum som LEGO® har skapat.

Drömmen om den ultimata LEGO®-upplevelsen till LEGO fans i alla åldrar har blivit sann! Med utgångspunkt i den kända 2x4 LEGO-klossen bjuder byggnaden in till lek och väcker din fantasi! Här kan du leka dig igenom det stora huset och bygga minnen för livet. Miljontals av LEGO-klossar väntar i en lång rad hands-on upplevelsezoner. Bygg en fisk. Skapa en LEGOblomma. Gör en film. Lek stadsarkitekt för en dag och styr en hel interaktiv stad. Upptäck hur lärande genom lek mobiliserar långt fler kanaler till lärande än när du försöker läsa dig till ett nytt ämne.

I de översta våningarna hittar du fantastiska modeller byggda av AFOLs (Adult Fans of LEGO). I källaren kan du gå nerför memory lane och se många av alla de LEGO-seten som producerats genom tiderna.