Våra resmål » Italien » Adriakusten
Adriakusten

Adriakusten

Adriakusten - Här finns allt för en härlig semester

Sök och boka resa

search

Adriakusten

Adriakusten med sina härliga sandstränder är ett utmärkt val för sig som vill tillbringa din semester med att lapa sol och bara känna total avkoppling. Vill du aktivera dig går detta också bra. Adriakusten bjuder även på charmiga byar, gästvänliga badorter och trevliga vinområden.

De kilometerlånga sandstränderna ligger lockande på rad längs det Adriatiska havet. Här råder en skönt avslappad och trivsam stämning. Dessutom är det lätt att hitta bra boende på hotell eller i trevlig semesterlägenhet. Och läget, uppe i Italiens norra del, passar dig utmärkt som vill åka på bilsemester.

Semester med sol och bad

Längtar du efter en resa ner till värmen, sol och bad, då är Adriakusten paradiset för dig. Det är de långgrunda och vidsträckta stränderna som gör att speciellt barnfamiljer älskar denna del av Italien. Här kan alla, stora som små, koppla av och njuta av många sköna soltimmar och underbara svalkande dopp i det Adriatiska havet.

Här finns något för alla smaker och tycken

Under sommarhalvåret lever de gemytliga badorterna längs Adriakusten upp och sprudlar av liv och rörelse. Långa shoppingstråk, späckade med allt från badbollar till märkeskläder, lockar till sköna kvällspromenader. På de flesta orter kan du varva din semester med roliga vattenland, lokala tivolin och olika sportaktiviteter. En stor attraktion är när det hålls marknad, vilket det görs en dag i veckan på samtliga av våra handplockade orter längs Adriatiska havet.. Här kan du frossa i kläder, skor, tingeltangel och givetvis lokala delikatesser. Har du bara möjlighet att resa iväg en weekend är ett tips att flyga till Venedig och sedan ta bussen till Lido di Jesolo. Denna semesterort är den av våra, som ligger närmast flygplatsen och som har bra shopping och uteliv större delen av året.

Upptäck något nytt på din resa

Italien är sevärdheternas land och Adriakusten är inget undantag. Här kan du få ditt lystmäte stillat på kultur, gastronomi, historia och mode. Varje region har något specifikt att erbjuda sina besökare. I norr kan du njuta av skönhet och charm i otaliga vackra städer som Trieste, Udine, Verona och självklart pärlan Venedig. Passa även på att besöka de kända droppstensgrottorna, Postojna, i Slovenien. Längre söderut kan du skönja mjuka kullar med lysande solrosfält som svajar för vinden och du kan besöka medeltida romantiska platser som San Marino.

Sembovärdar Liksom många av våra kunder, har vi även våra erfarna och väldigt uppskattade guider/Sembovärdar, som kommer tillbaka år efter år! Under den period som vi har flest gäster nere, 15/6-2/8/19, finns våra Sembovärdar till hands I Bibione, Caorle, Altanea och Lignano för att hjälpa er till en så härlig och smidig semester som möjligt. Missa inte deras välkomstmöte med såväl allmän som skräddarsydd info. Som ett självständigt bolag anordnar de utflykter och andra aktiviteter, anpassade med språk och innehåll för att garantera upplevelser utöver det ordinarie utbudet på orten.

Mat i fokus

Viktiga faktorer för en lyckad semester är givetvis sol och bad, men även att äta och dricka gott bidrar till god stämning. Du har mängder av restauranger att välja mellan var du än hamnar längs Adriakusten. Ljuva dofter av nygrillad fisk och skaldjur, oregano och basilika sprider sig i luften, samtidigt som den ena efter den andra helt underbara rätten bärs ut till förtäring. Att beställa husets vin brukar oftast vara helt rätt. Känner du ändå för att göra som många venetianare, så beställ in en flaska prosecco, vitt bubbelvin, till maten. Underbart och beprövat vill vi lova!

De två regionerna Veneto och Friuli är berömda långt utanför landets gränser för sina goda viner. Ta dig gärna tid att besöka några av de många vin- eller agriturismgårdar som du hittar här. Du har möjlighet att besöka ett par mycket trevliga vingårdar med våra Sembovärdar som du hittar på utvalda orter. Det är nu det är bra att ha med sig bilen på sin semester.

Bra att veta inför din resa Turistskatt,: en lokal turistskatt har införts. Denna varierar mellan 1-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. I Caorle betalas skatten för högst 7 nätter även om man bor där fler nätter. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa. Många orter längs denna kust är än så länge inte berörda.

Läs mer

Dölj

Visa karta