Våra resmål » Kanarieöarna » Gran Canaria
Gran Canaria

Gran Canaria

Svenskarnas favoritresmål för en behaglig semester

Sök och boka resa

search

Gran Canaria

Att årligen göra en resa till Gran Canaria är för många svenskar en självklarhet . Här finns resmål, boendealternativ, stränder, shopping, restauranger, nöjesliv och aktiviteter för alla smaker och åldrar.

Gran Canaria har allt! Oavsett om du bara vill sola och bada, utforska ön på egen hand med hyrbil, besöka olika temaparker, shoppa slut på semesterkassan, spendera semestern på att göra en oförglömlig kulinarisk resa eller dansa hela natten så är en sak säker; en resa till Gran Canaria kommer inte att göra dig besviken.

Kilometervis med sandstrand

Gran Canaria är kanske allra mest känt för sina fantastiska sandstränder. Den mest kända stranden finns i Playa del Inglés och är över tio kilometer lång. I Puerto Rico finns idag två högklassiga stränder. Själva Puerto Rico-stranden och den nya Amadores-stranden.

Väljer du att bo i Las Palmas så finns här öns idag kanske finaste strand, Las Canteras-stranden. I San Agustin hittar du den klassiska Playa de San Agustin.

Resor med Sembo till Gran Canaria innebär att du för det mesta på gångavstånd från någon av öns finaste stränder. Vi erbjuder boende i en trevlig semesterlägenhet, fint hotellrum eller hyra av privat hus.

Välkända resmål

Vi har valt ut de bästa sol- och bad resmålen på Gran Canaria. Väljer du att resa med Sembo till Gran Canaria bor du alltid på välkända och trygga resmål. Våra hotell är placerade centralt med gångavstånd till stranden och alltid till ett bra pris.

Playa del Inglés gör ingen besviken. Kilometervis med guldgul sandstrand i kombination med massor av trevliga restauranger och ett hett nöjesliv gör din semester oförglömlig.

Puerto Rico är det mest solsäkra resmålet på Gran Canaria. Härifrån är det lätt att åka på en skön båtutflykt, besöka Puerto de Mogan eller bara slappna av på en av Puerto Ricos två fina sandstränder.

Las Palmas är idag en modern stad med blandning av många sevärdheter, lokal kultur, prisvärd shopping och internationell puls.

San Agustin är kanske Gran Canarias mest klassiska resmål. Här finns allt samlat och avstånden är korta. Shopping, restauranger och strand. Allt på behändigt gångavstånd från hotellet.

Massor med aktivitetsmöjligheter

Gran Canaria erbjuder besökaren massor med utflyktsmål och aktivitetsmöjligheter. Här finns många roliga platser att besöka både med barn och som vuxen. Djurparker, vattenland, nöjesfält, vilda västern stad och undervattensubåt är bara ett axplock av hela utbudet.

Las Palmas är också alltid värt ett besök. Shoppinggatan Mesa y Lopez gör ingen besökare besviken. Avsluta gärna med långlunch på en trevlig uteservering utmed Las Canteras-strandens promenad och koppla sedan av i eftermiddagssolen.

Shopping och middag i Las Palmas?

Det kanariska köket är givetvis inspirerat av det spanska köket. Gran Canaria har ett fantastiskt utbud av restauranger från alla världens hörn. Besök gärna orterna utanför turiststråken som San Fernando, Arguineguin, Tablero, Mogan och inte minst Las Palmas om du vill äta riktigt gott till bra priser.

Den bästa shoppingen finns i Las Palmas. Shoppinggatan Mesa y López är väl värt ett besök. På de andra resmålen finns olika shoppingcenter som alla har ett stort utbud av butiker, restauranger och barer.

Sembo gillar

Ta lokalbussen till Las Palmas och shoppa på Mesa y López. Avsluta med en sen lunch och bad på Las Canteras.

Ta lokalbussen till Mogan och avnjut en behaglig lunch på strandpromenaden vid den internationella marinan.

Palmitos Park är en djurpark där hela familjen trivs. www.palmitospark.es.

Novillo Precoz, mycket bra köttrestaurang i Las Palmas, Calle Portugal, 9.

Läs mer

Dölj

Visa karta