Våra resmål » Spanien » Mallorca
Mallorca

Mallorca

Mallorca - Världens bästa ö att resa till?

Sök och boka resa

search

Mallorca

Här på Mallorca finns allt du kan önska dig under din semester. Storstadspuls och bra shopping, häftigt uteliv och stora välkända turistorter med internationell publik erbjuds på klassiska Mallorca.

Ön bjuder på en imponerande gastronomisk resa från lokala tapasbarer till kända stjärnkrogar. På Mallorca finns även tillsynes oupptäckta badvikar, små bergsbyar och en svindlande vacker natur. Det gäller bara att välja vad som passar din semester, därför presenterar vi flera orter och boende som ska göra det enklare för dig att finna din rätta ort för en perfekt resa. Förutom hotell och semesterlägenheter kan man också hyra hus på Mallorca.

Palma de Mallorca

Mallorcas huvudstad Palma är en modern storstad som blivit populär bland Europas trendmedvetna. Staden har många attraktiva sidor – fördelaktigt läge mot söder vid havet, stora breda boulevarder med palmer som vajar för havsbrisen och ger skugga i sommarvärmen. Bra standard och läge på boende! Uteserveringar, barer och restauranger kantar gatorna. De gamla stadsdelarnas trånga gränder har palats och minnesmärken ända från medeltiden.

Både öster och väster om staden breder fina stränder ut sig – och du har aldrig mer än 10-15 minuters buss eller bilresa till närmaste strand. Cala Mayor ligger strax till väster om Palma och har sin egen strand. In till Palma tar det ca tio minuter med taxi.

Alcudia

Detta är Mallorcas mest kända badort som vuxit upp längs den 14 kilometer långa sandstranden. Kuststräckan kantas idag av en fin strandpromenad med moderna hotell. Orten är som gjord för barnfamiljer med all service såsom restauranger och matbutiker på gångavstånd och en långgrund härlig sandstrand. Som gjort för en perfekt semester!

Palma Nova - Magaluf

Palma Nova och Magaluf behöver kanske ingen utförligare presentation. De senaste 25 åren har resmålet varit No 1 när det gäller party. Hit kommer ungdomar från Europas alla hörn under hela säsongen. Utvecklingen har däremot inte stått stilla i Palma Nova och Magaluf. En välbesökt och trevlig strandpromenad har byggts och bar- och restaurangutbudet har blivit mer trendmedvetet.

Santa Ponsa

Med vackert läge längst inne i en djup havsvik, ca två mil väster om Palma, ligger charmiga Santa Ponsa. Trots att byn har växt och idag tar emot en stor del av Mallorcas turister, har man bevarat känslan av en mindre fiskeby med osedvanligt vackra omgivningar. I stan finns en bred fin sandstrand, gott om restauranger och andra nöjen. Flera utmärkta golfbanor finns i området.

Cala D´Or

Cala D’ Or ligger på Mallorcas östkust där man längs med kustremsan finner många små calas = vikar.. Resmålet har 5 ljuvliga badvikar insprängda i mellan klipporna. Låga vitkalkade hus i färgrik grönska och kuperad terräng. En levande liten stadskärna med gågator, butiker, mängder av caféer och restauranger. Den populära marinan bjuder på en behaglig atmosfär, internationell känsla och riktigt bra restauranger.

Illetas

Illetas ligger strax väster om Palma och är en liten lugn ort med små fina stränder. För den som önskar är det smidigt att resa in till Palma då det bara tar ca tio minuter med taxi eller buss att ta sig in dit. I närheten ligger golfbanan Bendinat.

Can Picafort

I den härliga alcudiabukten ligger Can Picafort som en förlängning Alcudia. Här njuter man samma ljuvliga sandstrand som i Alcudia men området är mindre.

Playa de Palma/Arenal/Can Pastilla

Dessa tre orter har en gemensam nämnare och det är den fina åtta km långa sandstranden. Arenal ligger längst ut, därefter kommer Playa de Palma som är har betydligt nya hotell än vad Arenal har. Playa de Palma är en modern turistort med stor variation av uteställen, restauranger och butiker. Can Pastilla är ett mindre område och mer "spansk" än vad de andra två är, här finner man bra små tapasbarer, trevliga restauranger och ett mer vardagligt spanien. Från de tre orterna är det kort väg till flygplatsen och in till Palma centrum. Bussarna går ofta och tar ca 15 minuter. Palma Aquarium ligger i området och är värt ett besök.

Cala San Vicente

Ligger väster om Pollensa och är en liten ort med mycket lugnt tempo. Här finns bra restauranger och en badvik så orten passar utmärkt för den som söker en lugn semester tillsammans med en bok på stranden. För större restaurang och shoppingutbud kan man resa in till Puerto Pollensa dit det är ca åtta km.

Puerto Pollensa

Det sägs att det var här som det en gång i tiden startade med Mallorca som turistdestination. Orten har sin egen bukt som ligger vackert mellan Formentor och Alcudia och bjuder på en härlig sandstrand. Puerto Pollensa är en ort som har en blandning av utländska och lokala turister och är betydligt mer genuint än sina grannorten Alcudia. För den som gillar vattensport finns här bra möjligheter att utöva detta.

Cala Mesquida

På Mallorcas nordöstliga spets ligger Cala Mesquida som är en familjevänlig badort med stor och bred strand. Här är njuts lugnet då det är ett naturområde med lite trafik och som ägnar sig åt den som vill kombinera stranden med promenader och cykelturer. Närmsta intilliggande by är Cala Ratjada dit det är ca åtta km. För barnen finns det många aktiviteter inom hotellområdena.

Cala Ratjada

Den lilla fiskebyn på öns nordöstra del har vuxit ut till en trevlig och mysig turistort. Den lilla hamnen är byns naturliga centrum där det erbjuds många bra restauranger och här äter man gärna fisk. I området finns flera badvikar och stränder och den mest käna och populära är Cala Aguila.

Port d'Andraitx

En liten by ca 3,5 mil väster om Palma som de senaste åren utvecklats sig till en attraktiv turistort. Här njuter man av drinken eller middagen nede vid hamnen samtidigt som beskådar lyxbåtarna som glider in i viken. Området har exklusiva butiker, restauranger och intilliggande golfbanor.

Deia

Mallorcas vackraste by? Ja hade säkert de svarat som varit där! Liten pittoreskt by på öns västkust som bjuder på en vacker badvik, ett fåtal men bra restauranger och barer. Hit drar sig flera konstnärer tack vare det speciella ljuset som skimrar över byn.

Läs mer

Dölj

Visa karta