Våra resmål » Spanien » Costa Brava
Costa Brava

Costa Brava

Semester med vackra vyer och god mat

Sök och boka resa

search

Costa Brava

På "den vilda kusten" är landskapet dramatiskt med hisnande vackra klippor och små badvikar. Badorterna ligger som ett pärlband längs kusten, från franska gränsen i norr till Barcelona i söder. För att göra din semester ännu mer uppfyllelserik rekommenderar vi två resor i en; kombinera Costa Brava med några dagar i Barcelona!

Costa Brava är en del av landskapet Katalonien och Barcelona dess huvudstad. Under din semester kommer du att charmeras av katalanernas livsglädje, deras strävan efter självständighet och alldeles speciella historia.

Badorterna är ofta uppvuxna kring gamla fiskelägen och de vackra stränderna lockar solbadare att resa från maj till september. Du finner till synes oändliga och breda sandstränder där det sällan blir trångt, men också små badvikar som ligger vackert mellan bergen. Stranden i l'Estartit är långgrund och passar utmärkt för barn.

Du äter och dricker gott – det katalanska köket är inspirerat av det franska och präglas av Medelhavets råvaror. ”Pan con tomate”, grillade sardiner, friterade ”calamares” och färsk fisk är alla typiska maträtter från Katalonien. Till maten dricker du med fördel ett glas kall bubblande ”Cava”, eller ett glas rött vin från Penedés.

Dalí-land och pittoreska fiskebyar

Staden Figueres, som ligger bara två mil från franska gränsen, är känd och välbesökt utav en anledning, Salvador Dalí. Denna excentriske konstnärs verk finns att beskåda på det lika excentriska museet. En upplevelse för hela familjen!

I den lilla fiskebyn Cadaques finns också ett mindre Dalí-museum. Byn i sig är mycket besöksvärd och ligger mycket spektakulärt precis där Pyrenéerna möter havet. Du möts av vitkalkade hus och färgglada fiskebåtar. Stanna och ät lunch i någon av de små tapasbarerna som kantar kustlinjen.

En mycket besöksvärd bergsby är Begur. Högst upp i byn finns ruinerna av en gammal borg och nedanför ringlar sig stadens trånga gränder och små torg. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Medelhavet, Medes-öarna och den omgivande landsbygden.

En annan pärla längs Costa Brava är Tossa de Mar. Byn kallades en gång i tiden för ”Det blå paradiset” av konstnären Chagall. Det är en gammal stad från 1100-talet med smala, krokiga gränder och charmiga små hus omges av en stadsmur med väldiga torn, som vetter ut mot havet och Tossas härliga badvik. Efter en semester i Tossa de Mar är det lätt att välja att resa tillbaka kommande år.

Shopping och kultur i Girona

Girona är norra Kataloniens största stad och ligger ca 6 mil söder om franska gränsen. I Girona finner du ruiner från romartiden och ett äldre centrum med färgstarka hus och smala gränder. Staden är betydligt mindre än Barcelona, men erbjuder bra shopping och ett stort utbud av prisvärda restauranger. I Girona ligger den 3-stjärniga Michelinrestaurangen Can Roca och för att få bord ska man boka flera månader i förväg. Från de flesta av Costa Bravas badorter har du knappt en timmes bilresa till Girona.

Pyrenéerna och Frankrike

Större delen av Costa Brava ligger i direkt anslutning till de mäktiga Pyrenéerna varför det på nära håll finns många vandringsleder och ett spännande bergslandskap. Gör en utflykt upp i bergsbyarna och upplev ett lugn som du inte finner vid kusten!

Gör också en tur till grannlandet Frankrike som ligger en timmes bilresa från de flesta badorterna längs Costa Brava. Perpignan är en typiskt sydfransk stad med charmiga gågator och cafékantade torg i centrum. Längs den franska kusten är de små badorterna Collioure och Banyuls speciellt besöksvärda.

Barcelona Man kan enkelt kombinera sin semester på Costa Brava med några dagar i Barcelona. Antingen bor man några nätter i storstaden eller gör man ett dagsbesök om man bor på södra delen av kusten. Tåg från till exempel Blanes tar ca 1 timme och 30 minuter.

*Boende Här kan du välja och vraka hur du vill bo. Vi har ett brett utbud av semesterlägenheter, hotell och önskar du att hyra hus kan vi erbjuda det också.

Bra att veta innan din resa Från och med 1/11/12 betalas en turistskatt av kunden direkt till hotellet vid ankomst om inget annat anges: - Hotell 5* ; 2.25 € i hela Katalonien. - Hotell 4* ; 1.10 i Barcelona City och 0.9 € i övriga Katalonien. - Lägenheter; 2.25 € i Barcelona City och 0.9 € i övriga Katalonien. - Hotell 1-3* ; 0.65 i Barcelona City och 0.45 € i övriga Katalonien. Avgiften är per person och natt och man betalar för högst 7 nätter. Moms tillkomer. Barn upp till och med 15 år betalar inget.

Läs mer

Dölj

Visa karta